Το νέο μεγάλο χτύπημα που σχεδιάζει σε βάρος ασφαλισμένων και συνταξιούχων η κυβέρνηση της ΝΔ με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την ενίσχυση του δεύτερου και τρίτου πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος (κεφαλαιοποιητικό σύστημα και ιδιωτική ασφάλιση) πατώντας στο έδαφος που έστρωσε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με κορωνίδα τον νόμο Κατρούγκαλου, πετυχαίνει για λογαριασμό του κεφαλαίου με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια:

  • Η Ασφάλιση μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε ατομική υπόθεση.
  • Οι ασφαλισμένοι μετατρέπονται σε «επενδυτές» – πελάτες, έρμαια του χρηματιστηριακού τζόγου («επιχειρηματικό ρίσκο» τον βαφτίζουν) των κόπων μιας ζωής.
  • Το κεφάλαιο και το κράτος του απαλλάσσονται ακόμα περισσότερο από το «κόστος» της Ασφάλισης, αποσπώντας τελικά ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι από τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι.
  • Τα ασφαλιστικά ταμεία και οι εισφορές των ασφαλισμένων μετατρέπονται σε μία τεράστια πηγή άντλησης κεφαλαίων που θα πηγαίνουν στις τσέπες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, μέσω των κάθε λογής «επενδυτικών» και χρηματοπιστωτικών προϊόντων.

Η πραγματική επιδίωξη που υπηρετεί η ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, η αιτία της νέας αντιασφαλιστικής επίθεσης, δεν είναι η… «βιωσιμότητα» του ασφαλιστικού συστήματος και η «διασφάλιση των γηρατειών», αλλά η ανάγκη των κεφαλαιοκρατών να βρουν νέες πηγές άντλησης κεφαλαίων και κερδοφόρας επιχειρηματικής δράσης. Γι’ αυτό οι πρώτοι που αντέδρασαν θετικά στις κυβερνητικές διαρροές και περιμένουν σαν κοράκια πάνω από τη συντριβή των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων είναι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και οι επιχειρηματίες της Υγείας, οι οποίοι έχουν επενδύσει πάνω στο νέο νόμο, αναμένουν με προσμονή τις νέες εξελίξεις προκειμένου να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους.

Η πραγματικότητα πίσω από τον απατηλό κουρνιαχτό

Η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας πάρει τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιασφαλιστική επίθεση, συνεχίζει “επάξια” και την τακτική της αποπροσανατολιστικής προπαγάνδας και κοροϊδίας. Πίσω από τους εξοργιστικούς τίτλους στα site και τις εφημερίδες για “αυξήσεις” και “ισονομία” βρίσκεται η πραγματική αλήθεια. Με ψέματα, με στημένες συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση επιδιώκει να κρύψει τον πραγματικό της στόχο, το παραπέρα τσάκισμα και το τέλος της Κοινωνικής Ασφάλισης, την παράδοσή της σε ασφαλιστικές εταιρείες και τράπεζες.

Η ΝΔ εφαρμόζει κατά γράμμα το νόμο Κατρούγκαλου προσπαθώντας να ξεπεράσει τα νομικά κενά ώστε να μη βγαίνουν παράνομες και αντισυνταγματικές οι διατάξεις του, να τον εφαρμόσει επιθετικά και γρήγορα για να ισοπεδώσει συντάξεις και δικαιώματα. Να ανοίξει το δρόμο σε νέα επιδρομή, με τους τρεις πυλώνες του συστήματος Πινοσέτ.

Ο νόμος Κατρούγκαλου απέκτησε και δεύτερο νονό και μετονομάζεται σε νόμο Κατρούγκαλου – Βρούτση.

Κοροϊδεύουν διπλά και τριπλά όταν αναφέρονται σε αλλαγή του νόμου Κατρούγκαλου. Δεν έχει περάσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα για να ξεχάσουμε πως με το νόμο Κατρούγκαλου ενσωματώθηκαν όλες οι αντιασφαλιστικές διατάξεις που ωθούν την επικουρική σύνταξη προς εξαφάνιση, μαζί με την κατάργηση των κατώτατων ορίων, του ΕΚΑΣ, την υπονόμευση της 15ετίας, τις ανατροπές στις αναπηρικές συντάξεις κ.ο.κ. Ολα αυτά παραμένουν ανέγγιχτα από τη νέα κυβέρνηση και αποτελούν το έδαφος της νέας επίθεσης.

Με τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων το ψαλίδι θα πέσει βαρύ τόσο σε παλιούς όσο και σε νέους συνταξιούχους. Κανένας δεν πρέπει να παρασυρθεί από την επιστροφή ενός ελάχιστου μέρους σε μία μικρή κατηγορία συνταξιούχων, που είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση να δώσει με απόφαση δικαστηρίου. Στους παλιούς συνταξιούχους η “προσωπική διαφορά” διατηρείται. Η “προσωπική διαφορά” δεν είναι σύνταξη, σήμερα δίνεται – αύριο την κόβουν.

Καμία διασφάλιση των συντάξεων

Λένε ότι τάχα οι εργαζόμενοι και οι άλλοι ασφαλισμένοι θα παίρνουν μεγαλύτερες συντάξεις.

Η πραγματικότητα όμως αποδεικνύει πως η κεφαλαιοποιητική λειτουργία όχι μόνο δεν διασφαλίζει τις συντάξεις, αλλά αφήνει τους ασφαλισμένους εντελώς «στον αέρα».

Το κεφάλαιο που θα δημιουργείται από τις εισφορές θα γίνεται αντικείμενο τζόγου στις χρηματιστηριακές αγορές και ανάλογα με την απόδοση της επένδυσης θα διαμορφώνεται και το ποσό που θα πιστώνεται στο τέλος στον περιβόητο «ατομικό κουμπαρά» του κάθε ασφαλισμένου. Δηλαδή, αν η επένδυση δεν πάει καλά, μέσα σε ένα διάστημα δεκαετιών, με αυξημένο τον κίνδυνο γενικευμένων οικονομικών κρίσεων,  μπορεί και να χαθούν εντελώς τα χρήματα των εισφορών, όπως έχει ήδη συμβεί πολλές φορές, με πικρή πείρα για τους ασφαλισμένους.

Η Ασφάλιση είναι δικαίωμα!

Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν ή θέλουν να το αντιμετωπίζουμε. Οι συντάξεις αποτελούν τη μια πλευρά προστασίας και της αξιοπρεπούς ζωής, μετά την εργασία μας!

Το Ασφαλιστικό όμως περιλαμβάνει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου! Από τις συντάξεις έως την Ασφάλιση του μικρού παιδιού και τα εμβόλιά του, τα φάρμακά μας όταν αρρωσταίνουμε. Περιλαμβάνει τις ιατρικές εξετάσεις, τις παροχές Υγείας και Πρόνοιας, την προστασία της μητρότητας, την προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες. Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι δικαίωμα που κατακτήθηκε με πολύχρονους κι αιματηρούς αγώνες της εργατικής τάξης με το κεφάλαιο και το κράτος του. Δεν τους την χαρίζουμε!!!

Δεν θα κάνουμε πίσω!

Μας λένε να παραιτηθούμε από τον αγώνα και από την αντίληψη πως θα υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα καλύπτει τον εργαζόμενο και την οικογένειά του. Μας λένε να συμβιβαστούμε με την ιδέα πως η Ασφάλιση θα γίνει προσωπική υπόθεση του καθένα ανάλογα με την τσέπη του, προσωπικό και ατομικό ρίσκο και τζόγος.

Απαντάμε:

Η Κοινωνική Ασφάλιση μας αφορά όλους! Καλούμε όλα τα σωματεία του νησιού, όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νέους και νέες σε κοινή απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία των Φηρών την Τρίτη 18 Φλεβάρη στις 11.00

 

Όλοι στο δρόμο! Να δημιουργηθεί παντού απεργιακό κλίμα!

 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ   ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ & ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΡΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6946382403, 6982275026

Email: syndikatotourismouthiras@gmail.com