Χωρίς υψηλούς τόνους αλλά με σαφή προεκλογική διάθεση κινήθηκαν οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων χθες Τρίτη 30/11/2021, κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο χρόνος φαίνεται για τις Δημοτικές Παρατάξεις έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα και αυτό φάνηκε από τις τοποθετήσεις τους στην συνεδρίαση.
Ο Δήμαρχος Θήρας φαίνεται να θεωρεί πως έχει εξασφαλίσει την επανεκλογή του, αυτό όμως γρήγορα θα αντιληφθεί πως δεν ισχύει καθώς δεν δίνουν ψήφους μόνο οι Ρωμαϊκού τύπου φιέστες, ούτε οι φωτογραφίες με Υπουργούς. Ψήφους δίνουν η αποτελεσματικότητα, τα αναπτυξιακά έργα και η καθημερινότητα.
Με την αύξηση των τελών ο Δήμαρχος, θα πρέπει καθημερινά να αποδεικνύει και να τεκμηριώνει, πως ήταν ορθή η απόφασή του κι αυτό θάναι εξαιρετικά δύσκολο.
Όσο πιο γρήγορα  αντιληφθεί εκείνος και οι συνεργάτες του πως οι εκλογές θα είναι πολύ δύσκολες, τόσο το καλύτερο για εκείνον και την παράταξή του.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο κ. Νίκος Ζώρζος, δεν μπόρεσε πάλι να πείσει με τη στάση του, πως κάτι έχει αλλάξει στην παράταξή του σε σχέση με το παρελθόν.
Κατανάλωσε ως συνήθως ,μεγάλο μέρος του χρόνου των τοποθετήσεών του και πάλι στα διαδικαστικά και δεν κατάφερε να αναλύσει τα επιχειρήματά του και να πείσει τους Δημότες που παρακολουθούσαν χθες την συνεδρίαση, για το ορθό της σκέψης του.
Ο κ. Ζώρζος ωστόσο κατά την άποψή μας, με την θέση του στο θέμα των αυξήσεων των τελών, (κυρίως με την τοποθέτησή του στην διαχείριση των απορριμμάτων και τους χρόνους υλοποίησης του έργου), έβαλε μια θηλιά στο λαιμό της Δημοτικής Παράταξης που θα σφίγγει κάθε μέρα, ανάλογα με την εξέλιξη του θέματος.
Ο Άγγελος Ρούσσος, που σύντομα θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στις επόμενες εκλογές, κράτησε μια χαλαρή στάση σε όλα τα θέματα δίνοντας ωστόσο σε όλους να καταλάβουν πως δεν έχει σκοπό να συγκρουστεί με το Δήμαρχο, άλλωστε όπως ο ίδιος λέει πως Σύμβουλος της παράταξής του (Σπύρος Δρόσος) χρεώνεται την καλή καθαριότητα, που ομολογουμένως έχουμε το τελευταίο διάστημα.
Ο Μανώλης Ορφανός έβγαλε το μισό ξίφος από την θήκη του.
Διαφοροποιήθηκε στα δύο κορυφαία θέματα της συνεδρίασης (αύξηση τελών και τεχνικό πρόγραμμα) δηλώνοντας σαφώς πως δεν τον ικανοποιούν.
Μίλησε για άλλο όραμα που έχει εκείνος και η παράταξή του , ψήφισε ωστόσο θετικά και στα δύο θέματα.
Φάνηκε καθαρά πάντως πως ο Μανώλης ο Ορφανός δεν συμφωνούσε σε καμιά από τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής και με τις τοποθετήσεις του το κατέστησε απόλυτα σαφές.
Η Μαρία Αργυρού ήταν καλή στις τοποθετήσεις της, όμως αυτό το για όλα φταίει η Κυβέρνηση έχει αρχίσει να κουράζει.
Μπήκαμε πάντως στην προεκλογική περίοδο, αρκετά νωρίς και η χθεσινή συνεδρίαση είχε ένα τέτοιο άρωμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ