Έδειχναν να έχουν «βαρύ» πορτοφόλι γεμάτο με δολάρια. Όπως αποδείχτηκε όμως είχαν… μακρύ χέρι και περίσσιο θράσος. Ο λόγος για δυο νεαρούς Αμερικανούς, ηλικίας 23 και 22 ετών, που εμφανίστηκαν ως τουρίστες στην περιοχή των Φηρών και μπήκαν σε κοσμηματοπωλεία, δήθεν, για να ψωνίσουν. Όμως είχαν άλλο σκοπό.

Στο πρώτο κοσμηματοπωλείο ο ένας από τους δυο έπιασε την κουβέντα στον υπάλληλο λέγοντας του ότι ήθελε να αγοράσει κάποιο κόσμημα. Την ίδια στιγμή ο συνεργός του αφαιρούσε κοσμήματα αξίας 350 ευρώ. Οι δράστες όμως δεν σταμάτησαν εκεί.

Επέστρεψαν στο κατάστημα λέγοντας ότι θα συνέχιζαν την έρευνα αγοράς που έκαναν. Αυτή τη φορά, με τον ίδιο τρόπο δράσης, άρπαξαν ένα ασημένιο κολιέ με μια ζαφειρένια πέτρα και μπριγιάν 18 καρατίων αξίας τριακόσιων ευρώ.

Λίγο αργότερα, πήγαν και σε άλλο κοσμηματοπωλείο όπου κατάφεραν να αρπάξουν κοσμήματα αξίας 350 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση όμως η ιδιοκτήτρια τους κατάλαβε και κάλεσε την αστυνομία. Σε έλεγχο που έγινε στους δυο νεαρούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κοσμήματα αλλά και μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Σε βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.