Συνεχίζοντας τις καινοτόμες δράσεις τουριστικής προβολής και προώθησης στις νέες αγορές, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει συνάψει συνεργασία με τον “COLLETTE TOURS”, από τους μακροβιότερους και μεγαλύτερους τουρ οπερέιτορς των ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, προβάλλονται τα νησιά  ως “World’s Greatest Vacations”  στην αμερικανική τουριστική αγορά μέσα από τα δίκτυα επικοινωνίας του “COLLETTE TOURS” (καταχώρηση διαφημιστικής μακέτας στις μπροσούρες του tour operator, posts στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, blogposts, αποστολή newsletters).

H Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού, Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου δηλώνει ότι οι ΗΠΑ αποτελούν αγορά-στόχο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. «Η προσπάθεια είναι διαρκής. Οι ανάγκες και οι απαιτήσεις της Αμερικανικής τουριστικής αγοράς είναι συγκεκριμένες. Εργαζόμαστε μεθοδικά και στοχευμένα για την ενίσχυση των τουριστικών ροών από τις ΗΠΑ στο Νότιο Αιγαίο», αναφέρει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι  η συνεργασία με  το “COLLETTE TOURS” θα φέρει το Νότιο Αιγαίο στην πρώτη γραμμή του τουριστικού ενδιαφέροντος.

«Η πρόκληση είναι μεγάλη. Υπολογίζεται ότι 127 εκατ. Αμερικανοί διαθέτουν διαβατήριο, ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντός τους για ταξίδια στο εξωτερικό και της αναζήτησης αυθεντικών και τοπικών εμπειριών που προσφέρουν καλό value. Οι αφίξεις στην Ελλάδα έφθασαν το 2017 στο ένα εκατομμύριο και βρίσκονται σε ανοδική τροχιά το 2018. Διεκδικούμε το μερίδιο που μας αναλογεί από την αμερικανική τουριστική αγορά, έχοντας ήδη υλοποιήσει μία σειρά από ενέργειες για την προώθηση των νησιών μας στις ΗΠΑ. Η συνεργασία μας με τον τουρ οπερέιτορ Collette Tours, πιστεύω ότι θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια μας αυτή», δήλωσε η κα Παπαβασιλείου.