ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με ομόφωνο ψήφισμά της, η 3η Συνδιάσκεψη Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, στηρίζει τους κατοίκους της Τήνου που διώκονται και σήμερα θα δικάζονταν αν δεν ήταν η πανδημία γιατί τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για επενδυτικά σχέδια ΑΠΕ που έχουν όλη την τοπική κοινωνία του νησιού απέναντι. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις Κυκλάδες ομόφωνα στηρίζουν τον αγώνα της Τήνου και καλούν την Κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου για πάγωμα όλων των έργων αιολικών πάρκων μέχρι την εκπόνηση τοπικών χωροταξικών.

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

της 3ης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης Κυκλάδων

27 και 28 Φεβρουαρίου 2021

Μετά από σωρεία διώξεων προστίμων και κλήσεων σε απολογία, αγωγών της εταιρείας σε 100 κατοίκους, έφτασε η ώρα του δικαστηρίου στην Σύρο την 1η Μαρτίου 2021 για αυτά που υποτίθεται ότι διέπραξαν την 20η Μαΐου 2020.

Σύσσωμος ο λαός της Τήνου μαζί με την Τοπική αυτοδιοίκηση είναι εναντίον της καταστροφής του χειροποίητου νησιού.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όσους διώκονται.

Ζητάμε την άμεση υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υπ’ αριθμ. 154/219 από 26/11/2019 περί αναστολής αδειοδοτήσεων και εργασιών εγκατάστασης ΑΣΠΗΕ μέχρι να υπάρξει τοπικό χωροταξικό σχέδιο με την συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.

Ζητάμε να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις των πολιτών της Τήνου και της Άνδρου στηρίζοντας την προσπάθεια τους να διαφυλάξουν το νησί από την λαίλαπα των «πράσινων επενδυτών».