Οι τρεις Αμερικανοί, όλοι τους βραβευμένοι με Όσκαρ, θέλουν να επενδύσουν στη Σύρο τεχνολογία που έρχεται απευθείας από το Χόλιγουντ. Στόχος τους είναι η δημιουργία σχολής κινηματογράφου αλλά και στούντιο παραγωγής ταινιών.

Η Σύρος για τους Αμερικανούς αποτελεί ένα φυσικό σκηνικό το οποίο με την απαραίτητη τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει ιδανικό τόπο γυρισμάτων μεγάλων παραγωγών.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στην Αθήνα, μαζί με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου ο Αμερικανός σεναριογράφος και σκηνοθέτης, Steven Bernstein, ο καλλιτεχνικός διευθυντής κινηματογραφικών παραγωγών, Charles Lee και ο πρωτοπόρος των animation Martin Meunier, τόνισαν ότι το σχέδιό τους περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 250.000.000 δολαρίων!

Επένδυση 250 εκατομμυρίων δολαρίων

Η ιδέα γεννήθηκε πριν έναν χρόνο όταν ο Steven Bernstein είδε τη Σύρο και ανακάλυψε το φυσικό της… σκηνικό.

Αμέσως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κινήθηκε ώστε να δημιουργηθεί με τα συναρμόδια υπουργεία το απαραίτητο πλαίσιο για τη διευκόλυνση της επένδυσης.

Το σχέδιο νόμου ψηφίστηκε τον περασμένο Αύγουστο από την Βουλή και, όπως επισημάνθηκε στη συνέντευξη Τύπου, είναι ένα πρώτο και πολύ μεγάλο βήμα, που ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση του σχεδίου που αφορά τη Σύρο.

Ωστόσο, πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά, τόσο σε διοικητικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο, προκειμένου η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική, μεταξύ των χωρών που, τα τελευταία χρόνια, προσελκύουν τις μεγάλες, διεθνείς κινηματογραφικές, αλλά και τηλεοπτικές παραγωγές.

Ο Steven Bernstein, κινηματογραφιστής, παραγωγός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, βραβευμένος με το Βραβείο της Αμερικανικής Ένωσης Κινηματογραφιστών, έχει συνδέσει το όνομά του με βραβευμένες ταινίες του Χόλυγουντ, όπως το «Monster» που χάρισε το Όσκαρ στη Charlize Theron, το πρόσφατο «Dominion», με τον John Malkovich, καθώς με τις «Scary Movie 2», «Like Water for Chocolate», «One night with the King», «Decoding Annie Parker», «White Chicks» και πολλές άλλες. Ήταν υποψήφιος για το Βραβείο Αμερικανικής Εταιρείας Κινηματογραφίας για το «Magic City». Κέρδισε, επίσης, Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Καννών, για το έργο του στον τομέα της διαφήμισης. Το βιβλίο του «Film Production» (Focal Press) έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έγινε μεγάλη εμπορική επιτυχία όσον αφορά το film making. Έχει δημιουργήσει μια σειρά σχολών κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο, ενώ συνεργάζεται εδώ και οκτώ χρόνια, ως κριτής, με το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Πηγή Naftemporiki