Τη Τετάρτη , 3 Απριλίου, στις 7 μμ, στη Πάτμο, στο «Πάτμιον Πολιτιστικό Πολύκεντρο»  έγινε παρουσίαση του υποψήφιου περιφερειάρχη για τη περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιάννη Ντουνιαδάκη, όπως επίσης και του υποψήφιου δημάρχου Πάτμου Βέργου Παναγιώτη με τη Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πάτμου . Η αίθουσα ήταν κατάμεστη  από πολίτες κάθε ηλικίας.

Αναπτύχθηκαν πρώτα οι θέσεις  και οι διεκδικήσεις  από τον επικεφαλής υποψήφιο για το Δήμο Πάτμου και ακολούθησε ομιλία του υποψήφιου  περιφερειάρχη. Ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή των πολιτών.  Από τους δύο ομιλητές αλλά και από τους συμμετέχοντες κατοίκους του νησιού  τονίσθηκε  η αναγκαιότητα  της υπερψήφισης  της Λαϊκής Συσπείρωσης και στις δύο  κάλπες καθώς και του ΚΚΕ στις  ευρωεκλογές , αλλά και στις εθνικές οπότε αυτές και αν γίνουν.
Το πρωί της ίδιας ημέρας έγινε περιοδεία από τους προαναφερόμενους  μαζί με υποψήφιους συμβούλους  των δύο συνδυασμών,  στο νησί της Πάτμου, όπου συναντήθηκαν με πολίτες  Επίσης έγινε επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Πάτμου, στο Κέντρο Υγείας Πάτμου  και  στο Δήμο Πάτμου.  Εκεί ακούσθηκαν και τέθηκαν  τα προβλήματα των εργαζομένων και ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και  προβληματισμός.