Τα σκουπίδια πνίγουν τη Σαντορίνη και εμείς δεν πρέπει να μένουμε απαθείς.

Η ελλειψη κάδων και  καλαθιών  σε διάφορα σημεία στα χωριά της Σαντορίνης έχει σαν αποτέλεσμα το νησί να ‘’πνίγεται’’ από τα σκουπίδιακαι να δυσφημίζεται παγκοσμίως.

Η αδυναμία της πολιτείας για την αποκομιδή των σκουπιδιών,μας οδήγησε να βγούμε μπροστά και να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια καθαρισμού της περιοχής μας.

Πριν λίγες ημέρες, εθελοντές  εργαζόμενοι από το Kamari tours  ‘’ σήκωσαν’’ τα μανίκια και μαζεψαν σακούλες σκουπιδιών στους δρόμους γύρω από το γραφείο της εταιρείας στο Καμάρι.

ΠΡΙΝ

Χρειάστηκε μόλις μισή ώρα για να μαζέψουν δεκάδες σακούλες σκουπιδιών που είτε είχαν πετάξει ορισμένοι, είτε είχαν σκορπιστεί από τον αέρα μέσα από τους κάδους σκουπιδιών.

Το αποτέλεσμα δικαίωσε την προσπάθειά τους αφού ο χώρος που πριν ήταν γεμάτος σκουπίδια, καθάρισε και άλλαξε τελείως την εικόνα γύρω από το γραφείο που κινούνται καθημερινά τόσο αυτοί, όσο και εκατοντάδες τουρίστες

ΜΕΤΑ

Αν ο καθένας από εμάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε επιχείρηση κάνει το ίδιο, είμαστε σίγουροι πως θα αλλάξει η εικονα του νησιού και θα πάψει να δυσφημίζεται .

Εμείς θα συνεχίσουμε και κάθε εβδομάδα θα δίνουμε “το παρών” καθαρίζοντας τις γειτονιές μας, καλώντας και άλλους να κάνουν το ίδιο με εμάς για το καλό του νησιού μας.