137 χρόνια μετά τον ηρωικό αγώνα των εργατών στο Σικάγο τον Μάη του 1886, τιμούμε τους ηρωικούς αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων στον τόπο μας και σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Τους κρατάμε ζωντανούς στη μνήμη και την καρδιά μας, είναι πάντα επίκαιροι και εμπνέουν τους σημερινούς αγώνες για εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία.

 

Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι μήνυμα αλληλεγγύης και αγώνα απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υπηρετούν τα κέρδη των λίγων υποβαθμίζοντας τη ζωή των πολλών. Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι μήνυμα του αγώνα για εργασία με δικαιώματα, για κοινωνική δικαιοσύνη, για βιώσιμη ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

 

Στη χώρα μας, ο αγώνας αυτός παίρνει τη μορφή του αγώνα ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα, που υποβαθμίζουν σκόπιμα το κοινωνικό κράτος, τα δημόσια αγαθά και τις δημόσιες υπηρεσίες, με καταστροφικά αποτελέσματα. Στις πολιτικές που στηρίζουν και επιχορηγούν την αισχροκέρδεια στην ενέργεια και στα βασικά αγαθά και οδηγούν στην δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης και σε απόγνωση μισθωτούς και συνταξιούχους. Τη φετινή εργατική Πρωτομαγιά ας σκεφτούμε όλοι κι ας στείλουμε όλοι το μήνυμα για κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, για ισχυρό κοινωνικό κράτος και δημόσια αγαθά για όλους και όλες. Για το δικαίωμα στη ζωή, για ζωή με δικαιώματα. Για κοινωνική ευημερία και δίκαιη ανάπτυξη, για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη.

 

Στις 21 Μάη παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. ΜΑΖΙ μπορούμε να νικήσουμε!

Για την Πολιτική Αλλαγή και την Προοδευτική Διακυβέρνηση!

Για Δικαιοσύνη Παντού!

 

Θαλλελαία  (Θάλεια) ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ