Θυελλώδεις άνεμοι που, τοπικά, θα φτάσουν και τα 10 μποφόρ, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού έως και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με θυελλώδεις ανέμους, οι οποίοι θα φθάσουν τοπικά τα 9 Μποφόρ το βράδυ της Τρίτης. Οι θυελλώδες άνεμοι, που θα ενισχυθούν από την Τετάρτη και θα φθάσουν τοπικά έως και τα 10 Μποφόρ, θα συνεχιστούν και την Πέμπτη, ενώ υπάρχει η πιθανότητα εκδήλωσης βροχών και σποραδικών καταιγίδων. Τα έκτακτα φαινόμενα θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, γι’ αυτό και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας.
Από την πλευρά της, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου παρακαλεί τους πολίτες των νησιών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμβουλεύονται καθημερινά τα δελτία καιρού και τις σχετικές ειδοποιήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, λόγω των θυελλωδών ανέμων παρακαλούνται να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.