Τα προβλήματα που τέθηκαν στην ενημέρωση από τον Πρόεδρο αλλά και τους συμβούλους,δεν είχαν τέλος, για μια περιοχή γνωστή σε όλη την υφήλιο, που η εικόνα της αντιπροσωπεύει την Ελλάδα. Αναφέρθηκαν στην έλλειψη πάρκινγκ, φωτισμού,κάδων απορριμμάτων, έτοιμη μελέτη για ανάπλαση πλατείας που δεν έχει συζητηθεί  και πολλά άλλα.

Από τη συζήτηση έγινε ολοφάνερη η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής  αλλά και οι ευθύνες αυτών που τη στήριξαν και τη στηρίζουν. Το τοπικό συμβούλιο, νέοι  άνθρωποι στο σύνολό τους, με ενθουσιασμό και αγάπη για το χωριό τους, δεν έκρυψαν την απογοήτευση τους, αφού όλα σχεδόν τα αναφερόμενα προβλήματα έχουν γίνει γνωστά στη Δημοτική Αρχή όχι μόνο προφορικά αλλά και εγγράφως. Έχουν βάλει όλοι τους το χέρι βαθιά στην τσέπη , προκειμένου να ευπρεπιστεί το χωριό τους και να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.

Ιδιαίτερη  έμφαση δόθηκε στη συζήτηση της μη εφαρμογής των δύο Προεδρικών Διαταγμάτων του 1993 και 1997, που αφορούν στον καθορισμό ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης στον οικισμό της Οίας ,αποτέλεσμα της οποίας είναι να επικρατεί αναρχία σε πολλούς τομείς, πολιτική που εφαρμόζεται από τη σημερινή και προηγούμενη κυβέρνηση, στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση μεγάλων τουριστικών ομίλων.

Ο Πρόεδρος ζήτησε την βοήθεια και συμβολή μας στο σοβαρό αυτό ζήτημα της καταστρατήγησης των διαταγμάτων. Η επικεφαλής  πρότεινε άμεση συνάντηση με την Δημοτική Αρχή και παράλληλα ενημέρωση των δημοτών της Οίας, προκειμένου όλοι μαζί να απαιτήσουμε την επίλυση των προβλημάτων .

 

Σαντορίνη, 16 Μαΐου 2022.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας

Μαρία Αργυρού  Ακυλίνα Κόκκαλη