Με την τιμητική διάκριση «HeRa Κοινωνική Ευαισθησία HRM 2018» βραβεύτηκε το τμήμα Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού των Maris Hotels του Ομίλου Επιχειρήσεων Μεταξά, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου HR Community Conference & Awards 2018.

Το συνέδριο, που διοργανώθηκε την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 και για τέταρτη συνεχή χρονιά από την εταιρεία skywalker.gr, ανέδειξε τις εταιρίες εκείνες που έχουν αναπτύξει και εφαρμόσει καινοτόμες πρακτικές και στρατηγικές που συμβάλλουν καθοριστικά στην επιχειρησιακή βιωσιμότητα, ενώ παράλληλα δίνουν έμφαση στον κοινωνικό χαρακτήρα της διοίκησης των ανθρωπίνων πόρων.

Στο πλαίσιο της συνολικής Στρατηγικής Αειφόρου Ανάπτυξης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Maris Hotels, η συμμετοχή στη δράση ‘’Ημέρα Καριέρας jobday45+’’, η οποία είχε ως σκοπό να στηρίξει την ηλικιακή ομάδα υποψηφίων 45 ετών και άνω που αναζητούσαν μια ευκαιρία ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, αποτέλεσε την αφορμή για τη βράβευση.

Η κοινωνική ευαισθησία του Ομίλου αποδεικνύεται καθημερινά και έμπρακτα στα ζητήματα αυτά, καθώς ένας στους τέσσερις εργαζόμενους ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 45+. Επίσης, από φέτος και στο εξής, οι εργαζόμενοι του Ομίλου που συνταξιοδοτούνται, θα λαμβάνουν ως εταιρικό δώρο τρείς διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο στο οποίο εργάστηκαν.

Κατά την παραλαβή του βραβείου, η επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού των Maris Hotels, κυρία Σοφία Τσιούτρα, ανέφερε σχετικά: «Στρατηγική επιδίωξη μας στην επιλογή του ανθρώπινου δυναμικού, είναι πρωτίστως η συμβατότητα του κάθε υποψηφίου με τη θέση και την εταιρική κουλτούρα και όχι η ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκει. Εξάλλου, η δημογραφική πραγματικότητα είναι τέτοια στις μέρες μας, που πραγματική πρόκληση για κάθε επιχείρηση είναι η διαγενεακή συνεργασία για την επίτευξη κοινών στόχων και όχι οι αποκλεισμοί. Για να το πετύχουμε αυτό στα Maris Hotels προσεγγίζουμε όλες τις ηλικιακές ομάδες, με ευαισθησία, προσοχή και σεβασμό και όλοι μαζί σαν μια γροθιά, πετυχαίνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.»

 

Σχετικά με τον Όμιλο Επιχειρήσεων Μεταξά και τα Maris Hotels:

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Μεταξά, δραστηριοποιείται στον χώρο της φιλοξενίας από το 1975, όταν ο αείμνηστος Νικόλαος Μεταξάς, ξεκίνησε την λειτουργία του πρώτου ξενοδοχείου, Creta Maris. Ο Όμιλος, με Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο σήμερα τον κ. Ανδρέα Μεταξά, κατέχει και λειτουργεί τρία ξενοδοχεία τα: Creta Maris, Candia Maris και Santo Maris Oia, καθώς και το Creta Convention Center, ενώ παράλληλα αναπτύσσει έντονη παρουσία και στον τομέα των ακινήτων.