Οι της Αυτοδιοίκησης και μη, όσοι έχετε αποφασίσει να συμμετάσχετε στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές, ή όσοι απλά παρακολουθείτε, ακούτε προτάσεις, τοποθετήσεις, λεγόμενα…

Τούτες τις ώρες, που το νησί δοκιμάζεται, που βλέπουμε στα μεγάλα κανάλια Εθνικής εμβέλειας εικόνες από τη Σαντορίνη που δε μας τιμούν καθόλου, ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε ότι μας αξίζει.

Κουραστήκαμε να ακούμε να επιρρίπτονται ευθύνες. Κουραστήκαμε όχι επειδή δεν πρέπει να επιρριφθούν αλλά για τη χρονική στιγμή που γίνεται αυτό.

Η Σαντορίνη έχει εχθρό, κι αυτός είναι το πρόβλημα. Σε κάθε οικογένεια υπάρχουν διαφωνίες και αντιπαραθέσεις, όταν όμως η οικογένεια κλονίζεται σημαντικά, δεν βάλει ο πατέρας εναντίον του παιδιού ή αντίστροφα.

Με χαρά είδαμε στο παρελθόν σύσσωμη την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των νησιών μας να διεκδικεί Δημόσιο Νοσοκομείο. Το πετύχαμε.

Με χαρά ακούμε κατά καιρούς φωνές που διεκδικούν ζητώντας συναίνεση για τα μεγάλα θέματα.

Με χαρά διαβάσαμε την επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας, υπογεγραμμένη από όλους τους φορείς της αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού.
Με χαρά ο Θηραϊκός λαός θα ακολουθήσει την τοπική αυτοδιοίκηση σε ότι από κοινού αποφασιστεί για το καλό του τόπου.

Οι εκλογές είναι άλλο πράγμα. Μας απασχολούν και θα συνεχίσουν να μας απασχολούν. Οι πολιτικές συζητήσεις θα γίνουν. Αντιπαραθέσεις θα υπάρξουν. Στα κανάλια, στα ραδιόφωνα, στις ιστοσελίδες, στα social media, όμως….

Παράκληση, όχι δική μας. Παράκληση των κατοίκων της Σαντορίνης και της Θηρασιάς που κάθε μέρα επικοινωνούν μαζί μας. Προτεραιότητα τούτη την ώρα, να ενωθούμε και να διεκδικήσουμε. Όλοι μαζί. Να σταθούμε απέναντι στον εχθρό, απέναντι στο πρόβλημα. Να αποκαταστήσουμε την εικόνα μας και μετά όλα τα άλλα..!!

Για όσους πιστεύουν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, παραπέμπουμε στην εποχή μετά τον καταστροφικό σεισμό του ’56, στους αγώνες για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου, στους αγώνες για το αλιευτικό καταφύγιο και τέλος, στην ψυχή του Σαντορινιού και της Σαντορινιάς που στις 4 Μάιου θα αναζητήσει το πρόγραμμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Αυτοί είμαστε. Το ξεχάσαμε;