Στα γραφεία της ΑΕΜΥ ΑΕ πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Θήρας κ. Αντώνη Σιγάλα, του Επάρχου Θήρας κ. Χαράλαμπου Δαρζέντα με την ηγεσία της ΑΕΜΥ. Το θέμα συζήτησης η αντιμετώπιση του σοβαρότατου προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς στη Σαντορίνη.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Δημάρχου Θήρας στα social media:

“Άμεση σύσκεψη προκαλέσαμε σήμερα με τον κ. Έπαρχο στα γραφεία της Α.Ε.Μ.Υ, για την επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε για τους νεφροπαθείς μας με την αμεση λειτουργία 2 από τις 3 μονάδες αιμοκάθαρσης στο Γ.Ν. Θήρας.

Υπήρξε η διαβεβαίωση για υπουργική απόφαση απόσπασης ενός νεφρολόγου και εξειδικευμένης νοσηλεύτριας σε 3 ημέρες συν τις 2 νοσηλεύτριες που υπάρχουν ήδη στη Σαντορίνη, για την άμεση αντιμετώπιση, καθώς και η προσπάθεια δημιουργίας προγραμματικής σύμβασης με το ιδιωτικό κέντρο, έτσι ώστε να λυθεί το θέμα και στο άμεσο μέλλον. Ο Δήμος Θήρας φυσικά θα φροντίσει για τη διευκόλυνση της στέγης καθώς και ότι άλλο άμεσα χρειαστούμε.

Σε λίγες ημέρες θα υπάρξει προγραμματισμένη συνάντηση και με τον Υπουργό και υφυπουργό Υγείας, τόσο για την οριστική λειτουργία του τμήματος τεχνητού νεφρού, όσο και για το ξεκαθάρισμα της χρησιμοποίησης του αεροπλάνου και απ το Νοσοκομείο μας, της συμμετοχής μας στη διοίκηση της Α.Ε.Μ.Υ, το κτήριο του κέντρου Υγείας, αλλά και την στήριξη του Δήμου στη στέγη και όπου αλλού χρειαστεί προκειμένου να αναβαθμίσουμε την Υγεία προς όφελος ΟΛΩΝ ΜΑΣ..!!”