Με την ευκαιρία που δίνει η ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας της 21ης Μαΐου, θα πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» με πολλούς αποδέκτες.

 

Ευχαριστώ τις Κυκλαδίτισσες και τους Κυκλαδίτες που στήριξαν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, και ιδιαίτερα (εδώ επιτρέψτε μου τον δεύτερο πληθυντικό) όλες και όλους εσάς που μου δείξατε την προτίμησή σας προσωπικά – τόσο στην Σαντορίνη και τη Θηρασιά όσο και στα άλλα νησιά. Πιστεύω ότι οι πολίτες του νομού μας άξιζαν και αξίζουν μια διαφορετική σε ύφος και ουσία εκπροσώπηση. Η εμπιστοσύνη σας, εκτός από μέγιστη τιμή για εμένα, είναι πια και ένας μεταξύ μας δεσμός. Ο τρόπος που θα ανταποδώσω αυτήν την στήριξη είναι, θεωρώ, ξεκάθαρος πλέον. Η στιγμή θα έρθει, ελπίζω, σύντομα.

 

Ευχαριστώ τα μέλη του ΚΚΕ, τους φίλους και τους αρωγούς της προσπάθειάς μας για την οργανωτική, ηθική και πρακτική υποστήριξή τους. Ο χρόνος που διέθεσε η καθεμία και ο καθένας εις βάρος των επαγγελματικών, προσωπικών και οικογενειακών τους αναγκών, η εμπειρία, οι γνώσεις, ο κόπος τους και η με κάθε τρόπο ανιδιοτελής προσφορά τους, με βοήθησαν να αντιμετωπίσω την εμπειρία της πρώτης δημόσιας έκθεσης και ήταν το «καύσιμο» που είχα ανάγκη όποτε στέρευα από σωματική και ψυχική ενέργεια. Άλλωστε, όταν η κοινή προσπάθεια γίνεται ενάντια στις πιθανότητες και χωρίς την προσδοκία οποιουδήποτε στενά προσωπικού οφέλους, αυτό που μετρά είναι η έμπνευση – αυτή που δίνεις αλλά κυρίως αυτή που εισπράττεις. Αντιμετώπισα λοιπόν την συμπόρευσή μου με το κόμμα σε αυτές τις εκλογές με την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που απαιτούσαν οι περιστάσεις και το ιστορικό βάρος του πολιτικού χώρου, προβάλλοντας τα σημαντικά ζητήματα πολιτικής με σαφήνεια – έξω από τον εντυπωσιασμό, τις δημόσιες σχέσεις, την επίκληση στο θυμικό.

 

Ευχαριστώ τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, των φορέων, των σωματείων, των εργαζομένων που μας δέχτηκαν και μοιράστηκαν μαζί μας τα προβλήματα, τους στόχους, τις ανησυχίες και τα σχέδιά τους για τα νησιά μας, τις τοπικές κοινωνίες και τους χώρους της εργασίας τους. Ξέρουν και ξέρουμε ότι η σχέση μας δεν είναι συγκυριακή αλλά ουσιαστική και διαχρονική.

 

Ευχαριστώ τους δημοσιογράφους και τα Μέσα που συνέβαλαν να φτάσει το μήνυμά μας καθαρό εκεί που πολύ συχνά δυσκολευόμαστε να φτάσουμε εμείς.

 

Ευχαριστώ, τέλος, όσες και όσους διέθεσαν χρόνο για να βρεθούμε και να συζητήσουμε μαζί ή έδωσαν την προσοχή τους για να μας ακούσουν και να μας διαβάσουν, ακόμα και αν τελικά τούτη τη φορά δεν μας τίμησαν με την ψήφο τους.

 

Φίλες και φίλοι,

 

Οι εξελίξεις της πολιτικής θα μας φέρουν σε ένα μήνα ξανά στην κάλπη.

 

Ο λαός αποφάσισε ποιοι θα είναι οι εκπρόσωποι του και ποιοι θα κυβερνήσουν. Στις λίγες ημέρες που μεσολάβησαν από την Κυριακή είναι πλέον ξεκάθαρο και το πώς  θέλουν να κυβερνήσουν. Αυτό που μετρά πλέον είναι το τι αντιπολίτευση θα έχουν απέναντι. Η οδυνηρή εμπειρία χρόνων μας δείχνει την επιλογή.

 

Ζητώ και πάλι την στήριξή σας στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, τη μόνη λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση..

 

Ανδρέας Βλάχος

Υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων

Συμπορευόμενος με το ΚΚΕ