Το μουσείο ξεκινάει την λειτουργία του για το 2020 στις 15 Ιουλίου με ωράριο 10:00–19:00 καθημερινά.

Στο Μουσείο τηρούνται αυστηρά όλα τα ειδικά πρωτόκολλά υγείας και προστασίας για τον COVID-19 σύμφωνα με τα υπουργεία Υγείας και Τουρισμού.

Πρόσφατα προβλήθηκε και το ντοκιμαντέρ του National Geographic, RobRiggleGlobalInvestigator με επεισόδιο για την χαμένη Ατλαντίδα και αφιέρωμα στο μουσείο. Απόσπασμα του ντοκιμαντέρ μπορείτε να βρείτε στο link:

https://www.youtube.com/watch?v=WdyhKHMRgJQ&t=133s

Προτείνεται να υπάρχει τηλεφωνική ή online κράτηση για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και αποφυγή αναμονής και συνωστισμού.

Η Ατλαντίδα είναι η πιο διάσημη μυθολογική πόλη στον κόσμο. Εκατοντάδες βιβλία, ταινίες και θεωρίες βασίστηκαν σε αυτόν τον μύθο. Όλα ξεκίνησαν με την αναφορά του Πλάτωνα σε μια χαμένη ιδανική πόλη, μια πόλη με έναν μεγάλο και προηγμένο πολιτισμό. Ο Πλάτων, ένας από τους πιο διάσημους φιλόσοφους του κόσμου, χρησιμοποίησε την ιστορία της Ατλαντίδας για να ενσταλάξει στους μαθητές του, ως παράδειγμα, τις υψηλότερες ηθικές αξίες που θα δημιουργούσαν μια ιδανική κοινωνία.

Πολλά μέρη του κόσμου διεκδικούν την τοποθεσία της χαμένης πόλης, όμως η Σαντορίνη σε συνδυασμό με την μεγάλη έκρηξη που έγινε στην αρχαιότητα, είναι μια από τις επικρατέστερες εξηγήσεις του μύθου.

Βασισμένο σε αυτή την θεωρία, ξεκίνησε την λειτουργία του το LOST ATLANTIS EXPERIENCE MUSEUM την 1ηΜαΐου 2019. Στο μουσείο με την χρήση σύγχρονων και καινοτόμων τεχνολογιών θα έχετε την ευκαιρία μεταξύ άλλων να:

  1. Ανακαλύψετε τις αποδείξεις που συνδέουν τον μύθο της Ατλαντίδας με την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης
  2. Εξερευνήσετε μια διαδραστική τοιχογραφία μαθαίνοντας για την ζωή του Πλάτωνα που τον ενέπνευσε για την ιδανική πολιτεία
  3. Δείτε το μεγαλύτερο Διόραμα της Ατλαντίδας και την καθημερινή ζωή των κατοίκων της με την χρήση επαυξημένης πραγματικότητας
  4. Ρωτήσετε τον ίδιο τον Πλάτωνα σε μορφή ολογράμματος για την φιλοσοφία και θεωρία του σχετικά με την Χαμένη Ατλαντίδα
  5. Ξαναζήσετε με όλες τις αισθήσεις σας τον σεισμό, το τσουνάμι και την έκρηξη του ηφαιστείου που οδήγησαν στην καταστροφή της Ατλαντίδας μέσα από μια ανεπανάληπτη 9D εμπειρία.
  6. Παρακολουθήσετε την γεωμορφολογική εξέλιξη του νησιού από την προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα.

Το μουσείο Χαμένης Ατλαντίδας είναι επισκέψιμο καθημερινά:

Ιούλιος: 09:00–19:00.

Αύγουστος, Σεπτέμβριος: 09:00 – 21:00

Το γενικό εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ και το παιδικό 6 ευρώ (12-6 ετών).

Για τους κατοίκους του νησιού η τιμή είναι αντίστοιχα 9 και 4 ευρώ.

web: www.lost-atlantis.com

Ε-mai: info@lost-atlantis.com

Press Kit: www.lost-atlantis.com/presskit.zip

Τηλέφωνο: 22860 85076