«Το νοσηλευτικό μας προσωπικό, οι μεγάλοι ήρωες της μάχης έναντι στην πανδημία, προτεραιότητα της Κυβέρνησής μας»

Το Νοσοκομείο της Σύρου επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας. Ο κ. Φόρτωμας μίλησε με τη διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου, τους μεγάλους ήρωες της εθνικής μάχης ενάντια στον κορονοϊό, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Πιο συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μιχάλη Ζουλουφό, τον Διοικητικό Δ/ντη κ. Νικόλαο Τρίτζαλη, την Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Αικατερίνη Καλογεράκη και μέλη του Συλλόγου, αλλά και εκπροσώπους του ΔΣ του Συλλόγου Εθελοντικής Αιμοδοσίας Σύρου.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν με τον Πρόεδρο και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου ήταν η άμεση ανάγκη χρηματοδότησης για την αύξηση αποστολής αντιδραστηρίων για τον μοριακό αναλυτή, η αναμονή για τοποθέτηση Διευθυντή χειρουργικού τμήματος και για ορισμό Αρχίατρου, η επέκταση της μονάδας τεχνητού νεφρού και η αναβάθμιση του Γυναικολογικού Τμήματος και τέλος,  η λειτουργία του ΔΙΕΚ Νοσοκόμων και πληρώματος ΕΚΑΒ.

Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο κομβικό, για το μέλλον του Νοσοκομείου, θέμα,  την δημιουργία, δηλαδή, Ογκολογικού Τμήματος και την ύπαρξη θεράποντος ιατρού. Όπως ενημέρωσε τον κ. Φόρτωμα ο Διοικητής του Νοσοκομείου,  το θέμα αυτό θα αποσαφηνίζεται στο Νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο που θα υποβληθεί εκ μέρους του Νοσοκομείου σύντομα προς έγκριση στην 2η ΔΥΠΕ Πειραιά & Νήσων. Για να γίνει όμως απαιτείται ταυτόχρονα και η αλλαγή Οργανισμού του Νοσοκομείου.

Παράλληλα, ο Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου ζήτησε την πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων και όχι επικουρικών, καθώς οι ανάγκες του Νοσοκομείου είναι ήδη μεγάλες και με την πρόβλεψη αλλαγής του Οργανισμού και την ίδρυση ογκολογικού τμήματος, οι θέσεις που θα πρέπει να καλυφθούν, θα γίνουν ακόμη περισσότερες.

Στο τέλος της συνάντησης ο Βουλευτής δήλωσε: «Οι μεγάλοι αγωνιστές και πρωταγωνιστές της άνισης μάχης με τον αόρατο εχθρό, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας είναι οι σημαντικοί νέοι ήρωες της κοινωνίας μας. Πόσο μάλλον στα νησιά μας, που οι συνθήκες είναι ακόμη πιο ιδιαίτερες και δύσκολες. Είχα την τιμή να συνομιλήσω με τους γιατρούς, το προσωπικό, εθελοντές και τη διοίκηση του Νοσοκομείου Σύρου και να ακούσω από κοντά για ακόμη μια φορά τα θέματα που τους απασχολούν. Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή της έξαρσης της πανδημίας βρίσκεται έμπρακτα δίπλα τους. Είναι και προσωπική μου προτεραιότητα η επίλυση των επί μέρους θεμάτων, που αφορούν στη λειτουργία του Νοσοκομείου και είμαι δίπλα στη Διοίκηση και το προσωπικό. Όλοι μαζί θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη και θα βγούμε πιο δυνατοί».