Συνδημότες και συνδημότισσες,

Έχω την τιμή και την χαρά για άλλη για χρονιά να υποδεχτούμε μαζί τον Νέο Χρόνο.

Στον όμορφο και ευεργετημένο σήμερα τόπο μας που γοητεύει και προσελκύει πολυάριθμους επισκέπτες από όλον τον κόσμο, το νέο έτος έρχεται με την προσδοκία να εξακολουθήσει η Σαντορίνη να βρίσκεται στις πρώτες επιλογές των επισκεπτών  παγκοσμίως.

Αυτή την πολύτιμη δυνατότητα καλούμαστε προσωπικά και συλλογικά να αξιοποιήσουμε για να επιτύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τον τόπο, τον καθένα μας και την κοινωνία που ζούμε.

Οι εμπειρίες που μας πρόσφερε το 2018 που φεύγει, αποτελούν πολύτιμο υλικό προς επεξεργασία από όλους μας, αφού πρώτα από όλα και η απερχόμενη χρονιά έφερε στο προσκήνιο την επιτακτική ανάγκη της συνεννόησης και συμπόρευσης όσων κατοικούμε και εργαζόμαστε στην Σαντορίνη για την περαιτέρω επιτυχημένη συνέχιση της πορείας της στο διεθνές τουριστικό περιβάλλον.

Η χρονιά που φεύγει ανέδειξε αναγκαίο τον επαναπροσδιορισμό και επανασχεδιασμό των δραστηριοτήτων μας και των στόχων μας που υπαγορεύονται από τις διαρκώς αναδιαμορφούμενες συνθήκες της τουριστικής οικονομίας, με γνώμονα τη διατήρηση και προστασία του τόπου και όχι της άλογης εξάντλησής του που η ιστορία προειδοποιεί ότι οδηγεί στην παρακμή. Η νέα κοσμοπολίτικη Σαντορίνη θέλει την συνεργασία όλων μας για να παραμείνει επίκαιρη σαν τουριστικός προορισμός και την συνεργασία όλων μας για την βελτίωση της καθημερινότητάς μας και την εξέλιξη της κοινωνικής μας ζωής.

Εύχομαι η Νέα Χρονιά να βρει όλες και όλους με υγεία, όνειρα, να δείτε τις προσδοκίες σας να  γίνονται πραγματικότητα και σας καλώ  να προχωρήσουμε μαζί για το καλύτερο αύριο του τόπου μας.

                                                                                                         Νίκος Ζώρζος, Δήμαρχος Θήρας