Ο Έλληνας ζωγράφος εικονογράφησε το νέο μπουκάλι του διάσημου ροζέ που παράγεται στο Chateau Miraval σε μόλις 2000 φιάλες για όλο τον κόσμο

Ο Τόμας Περίν πρέπει να ήταν αρκετά σκεπτικός όταν ήρθε η ώρα να αποφασίσει ποιος καλλιτέχνης θα εικονογραφούσε την magnum φιάλη για το συλλεκτικό ροζέ κρασί Muse που παράγεται από το 2018 στο Chataeu Miraval, το διάσημο κτήμα των πρώην Μπραντζελίνα.

Αυτό που λούζεται από τον ήλιο της Προβηγκίας τέτοια εποχή, όταν οι φιάλες με το Miraval, φεύγουν κατά δεκάδες χιλιάδες για διάσημα τουριστικά θέρετρα στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Το Muse όμως είναι ένα άλλο ροζέ, με πολύ μικρή παραγωγή-εξ ου και περιζήτητο-γι’ αυτό και η κυκλοφορία του είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για τον Μπραντ Πιτ και την οικογένεια Περίν.

BRAD-PITT-PERRIN-FAMILY
Η οικογένεια Περίν με τον Μπραντ Πιτ

Κάθε χρόνο ένα διαφορετικό κάθε φορά μέλος της φαμίλιας των οινοποιών είναι αυτό που επιλέγει την καλύτερη κατά την κρίση του εικαστική πρόταση για τα σχέδια που θα κοσμήσουν την φιάλη.

Σε αυτή έχει ήδη εμφιαλωθεί η νέα σοδειά του ροζέ οινικού ποιήματος όπως το έχουν αποκαλέσει από την πρώτη χρονιά που κυκλοφόρησε και τάραξε τα νερά στον κόσμο του ροζέ.

Η σύνθεση του είναι μια αυστηρή επιλογή σταφυλιών από τους δύο παλαιότερους και καλύτερους αμπελώνες του κτήματος που ωριμάζουν σε τσιμεντένιες δεξαμενές οι οποίες έχουν το σχήμα αυγού για καλύτερη αλκοολική ζύμωση.

Η πρώτη φιάλη της σοδειάς του 2108 πουλήθηκε σε δημοπρασία 3.700 ευρώ ενώ από το σύνολο της παραγωγής 300 πήγαν αποκλειστικά στην Μύκονο, όπου έγιναν ανάρπαστες από τους λάτρεις του ροζέ, οι οποίοι το χαρακτήρισαν συγκλονιστικό κρασί.

Ο φιλέλληνας και οι κύκλοι της έμπνευσης

Φέτος ήταν η σειρά του Τόμας Περίν να επιλέξει το σχέδιο που θα έμπαινε στο μπουκάλι και είδε πολύ προσεχτικά όλες τις προτάσεις των καλλιτεχνών.

Ξεχώρισε τελικά αυτή του διάσημου Έλληνα ζωγράφου Ηλία Καφούρου, γνωστός για την επί χρόνια συνεργασία του με τον διάσημο οίκο Hermes, αφού από το 2014 σχεδιάζει κάποια από τα περίφημα φουλάρια του.

Μάλιστα πέρυσι σχεδίασε το συλλεκτικό μαντήλι του οίκου αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, στο οποίο δέσποζε η λέξη «ελευθερία» με κεφαλαία λευκά γράμματα.

kafouros-hermes
kafouros-gia-hermes-1821
Το συλλεκτικό μαντήλι του οίκου Hermes αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821

Ο Περίν που είναι λάτρης της Ελλάδας-έκανε διακοπές το Πάσχα στην Σαντορίνη μαζί με την οικογένειά του-ενημέρωσε τον Μπραντ Πιτ και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας για την επιλογή του που έγινε δεκτή με πολύ θετικά σχόλια.

Σημαίνοντα ρόλο στο συγκεκριμένο project διαδραμάτισε και ο αντιπρόσωπος του Muse και του Miraval στην Ελλάδα, που είχε την ιδέα να στείλει ο Ηλίας Καφούρος την πρόταση του για την νέα φιάλη του Muse.

To protothema.gr την παρουσιάζει αποκλειστικά λίγο πριν την παγκόσμια κυκλοφορία της, σε μόλις δύο χιλιάδες magnum φιάλες οι οποίες αναμένεται να γίνουν ανάρπαστες.

MUSE-3
muse-1

Στην Ελλάδα θα έρθουν 400 φιάλες από τις οποίες οι 250 θα ταξιδέψουν στη Μύκονο και οι άλλες 150 σε Σαντορίνη, Χαλκιδική, Πάρο, Κέρκυρα, Κρήτη κ.α.

Στο σημείωμα που κοσμεί το κουτί που μπαίνει το διάσημο ροζέ κρασί ο Ηλίας Καφούρος έγραψε: «Η πρόθεση μου ήταν να δημιουργήσω ένα σχέδιο μέσω του οποίου θα μπορείτε να φανταστείτε πως ακούγονται οι παλμοί της καρδιάς ενός πολύ εκλεκτού κρασιού και να ζωντανέψετε την ψυχή του. Οι κύκλοι είναι σε μια διάταξη με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζουν κύματα που αναδύονται πάνω από το στρογγυλό logo του Muse. Έμπνευση μου ήταν αυτή η λεπτή κίνηση που απλώνεται σαν μια ζεστή ανάσα που επαναφέρει στην ζωή ότι αγγίξει».