Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να γίνει η προετοιμασία των γάμων αυτών καθώς μαζί με τα ζευγάρια επρόκειτο να έρθουν και διάφοροι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται με το αντικείμενο αυτό, ώστε να πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία και ένα ταξίδι γνωριμίας τους με τον προορισμό.

Άλλωστε αυτός ήταν και ο αρχικός σκοπός: να γίνουν συνεννοήσεις σε επαγγελματικό επίπεδο με τους Κινέζους που θα έρχονταν με την ευκαιρία των γάμων στη Ρόδο, ώστε να καθιερωθεί η πραγματοποίηση τέτοιων οργανωμένων ταξιδιών, σαν μία εναλλακτική μορφή τουρισμού και να αναδειχτεί το νησί ως προορισμός τέλεσης πολιτικών γάμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον έξι ζευγάρια μαζί με τα οποία θα έρθουν στη Ρόδο και δημοσιογράφοι αλλά και φωτογράφοι για να προβάλουν το γεγονός στην Κίνα, ενώ ιδιοκτήτες τουριστικών πρακτορείων θα έχουν συνεργασία με την περιφέρεια που προωθεί αυτό το είδος τουρισμού.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι το ταξίδι των Κινέζων θα συνδυαστεί και με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται εκείνο το διάστημα στη χώρα τους, για τον εορτασμό της μέσης του  φθινοπώρου και της πανσελήνου, κατά τις οποίες πολλοί συνηθίζουν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 23 έως 24 Σεπτεμβρίου του 2017, πήρε μέρος στο wedding fashion festival στην Κίνα από τα μεγαλύτερα του είδους όπου παρουσιάστηκε η περιοχή μας σαν ένας προορισμός για γάμους.

Τότε η Ρόδος και το νότιο Αιγαίο ήταν τιμώμενη περιοχή και στην εκδήλωση δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις δυνατότητες που έχει το νησί για να διοργανώσει τελετές γάμου.

Απώτερος σκοπός της περιφέρειας είναι πέρα από τη Σαντορίνη που αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για γάμους στην περιφέρεια, και η Ρόδος να γίνει επίσης ένας μεγάλος προορισμός για γαμήλιες τελετές και ο θεσμός να επεκταθεί και σε άλλα νησιά.

Το ίδιο είχε γίνει στη Σαντορίνη και τώρα πλέον και άλλα νησιά, φιλοξενούν τέτοια γεγονότα. Μάλιστα μελετάται αν μπορεί να γίνει σύνδεση της Σαντορίνης και της Ρόδου σε ένα κοινό πακέτο διακοπών.

Πηγή : Τον Οκτώβριο οι ομαδικοί πολιτικοί γάμοι των Κινέζων στη Ρόδο | Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/article/386915/ton-oktwbrio-oi-omadikoi-politikoi-gamoi-twn-kinezwn-sth-rodo#ixzz5AhAuARlG
Follow us: @irodiaki on Twitter | efimeridarodiaki on Facebook