Συγχαρητήρια, τα καταφέρατε και φτάσατε στο σημείο να οργανώνετε τον μήνα του μέλιτος. Περάσατε με επιτυχία τις εξετάσεις με την οργάνωση του γάμου, γνωρίσατε πεθερικά και λοιπούς συγγενείς, είπατε το μεγάλο «ναι», φορέσατε το δαχτυλίδι και τώρα ήρθε η ώρα για την απόλαυση. Όλα είναι έτοιμα για τον γάμο σας και το ταξίδι του μέλιτος είναι αυτό που περιμένετε όσο τίποτα άλλο για να ξεκουραστείτε και διασκεδάσετε μόνο με τον μεγάλο σας έρωτας.

Ο κατάλογος είναι ατελείωτος αλλά το νέο για φέτος είναι ότι ταξιδιωτικοί οδηγοί παγκόσμιας εμβέλειας, προτείνουν την Ελλάδα σαν ιδανικό προορισμό.

Αυτή τη φορά, το κορυφαίο περιοδικό «Travel and Leisure» προτείνει τέσσερα νησιά που είναι ιδανικά για τον μήνα του μέλιτος. Και όχι, η Σαντορίνη δεν είναι ανάμεσα σε αυτά.

Η χώρα μας είναι κατάλληλη για διακοπές όλες τις εποχές του χρόνου αλλά το καλοκαίρι είναι ένα από τα δυνατά της σημεία. Ηλιοφάνεια, πολιτιστικά αξιοθέατα, καλό φαγητό, υπέροχη θέα συνθέτουν το διαχρονικά αγαπημένο μέρος για όλα τα γούστα. Και κυρίως για τον μήνα του μέλιτος. Μήλος, Μύκονος, Τήνος και Κρήτη είναι σύμφωνα με το «Travel and Leisure» τα τέσσερα νησιά που θα κερδίσουν φέτος τις εντυπώσεις.

Μήλος


Η Μήλος είναι ένα νησί που ακολουθεί την πεπατημένη. Ειδικά για τον μήνα του μέλιτος είναι από τα μέρη που αξίζουν τα λεφτά του. Μικρό σε έκταση ώστε να μην χρειάζεται αυτοκίνητο και πλούσιο σε ομορφιές και υπέροχες παραλίες.

«Οι δρόμοι του νησιού είναι πολύ στενοί και πραγματικά αξίζει να βρεθείτε σε όλες τις παραλίες του, ολοκληρώνοντας την κάθε ημέρα σας με ένα ποτήρι κρασί μαζί με θαλασσινούς μεζέδες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο συγκεκριμένο άρθρο. Κατάλληλος προορισμός για ήμερες διακοπές με τοπία που δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για πολύ ερωτευμένα ζευγάρια.

Μύκονος

Η Σαντορίνη μπορεί να λείπει από τη λίστα αλλά η Μύκονος είναι αδύνατον. Το πιο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων είναι φυσικά διάσημο και για μήνα του μέλιτος.

«Το μικροσκοπικό αυτό νησί διαθέτει πολλές διαφορετικές επιλογές. Τα ζευγάρια που αγαπούν τα πάρτι, πρέπει να επιλέξουν τη Μύκονο για αυτό το ταξίδι. Τα ψώνια και η διαμονή σε μερικά από τα πια κομψά ξενοδοχεία της Ευρώπης είναι ένας ακόμη λόγος, για να επιλέξει κάποιος τη Μύκονο».

Τήνος

Στην Τήνο τα όμορφα τοπία συμπληρώνονται από τις πολιτιστικές επιλογές. Οι δεκάδες επιβλητικές εκκλησίες εντυπωσιάζουν τους τουρίστες μαζί με τα γραφικά χωριά. Η πιο αγαπημένη κοντινή απόδραση των Αθηναίων, ικανή να σαγηνεύσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες βρίσκεται στις Βόρειες Κυκλάδες και μια ανάσα από την πρωτεύουσα.

Ανάμεσα στην Άνδρο και τη Μύκονο και προσφέρεται για απόλυτη χαλάρωση, με φόντο όμορφα τοπία, ενώ η πλούσια παράδοσή της, αλλά και τα γραφικά σοκάκια αποτελούν σήμα κατατεθέν της.

Κρήτη

«Είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας κι ένα μέρος που μπορεί να προσφέρει πολλά σε όσους το επιλέξουν. Στην Κρήτη, οι νεόνυμφοι μπορούν πάντα να μείνουν απασχολημένοι, απολαμβάνοντας ένα γεύμα σε εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης, κολυμπώντας στα καταγάλανα νερά, κάνοντας ψώνια, κάνοντας πεζοπορία και πολλά-πολλά άλλα. Πηγαίνετε να εξερευνήσετε τα αρχαία μνημεία και τα παραδοσιακά χωριά της για μέρες ή ακόμα και εβδομάδες για έναν μήνα του μέλιτος που ίσως θα θελήσετε να κρατήσει για πάντα», σημειώνει το «Travel and Leisure», για την υπέροχη Κρήτη.