Περισσεύει η υποκρισία από όλα τα αστικά κόμματα για την εικόνα που παρουσιάζουν το πολιτικό σύστημα και η Βουλή, να διαλύονται και να συγκολλούνται κοινοβουλευτικές ομάδες , να μετακινούνται, να αποπέμπονται και να γίνονται μεταγραφές από «γυρολόγους» βουλευτές και να διαμορφώνονται νέες πλειοψηφίες.

Στα μαγειρέματα και στις διεργασίες, όπου πρωτοστατεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναδύεται η μπόχα ενός πολιτικού συστήματος το οποίο , προκειμένου να εξασφαλίσει τη συνέχεια στην αντιλαική πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων και στην διαμόρφωση εναλλακτικών σχημάτων αντιλαικών κυβερνήσεων, δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο. Τέτοιες διαδικασίες δεν είναι πρωτόγνωρες και μάταια –όπως και υποκριτικά- διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα.

Άλλωστε , οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ , ΠΑΣΟΚ , μοιάζουν σε όλα.
Αποδεικνύεται ότι το κοινό έδαφος πάνω στο οποίο γίνονται όλες αυτές οι μετακινήσεις και συγκλίσεις ,είναι η σύγκλιση όλων των αστικών πολιτικών δυνάμεων σε στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου και η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς.

Αυτό  είναι το «διαβατήριο», με το οποίο η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επί τέσσερα χρόνια με τον εθνικιστή – ακροδεξιό Καμμένο, ο οποίος δηλώνει  τώρα έτοιμος να ενσωματώσει στο κόμμα του ακόμη και βουλευτές που «ανεξαρτητοποιήθηκαν» από τη ναζιστική χρυσή αυγή. Αυτό είναι το συγχωροχάρτι με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ξεπλύνει  τώρα την παλιά σοσιαλδημοκρατία και να συγκροτήσει «προοδευτικές συμμαχίες» με εκείνους που ρήμαξαν και λεηλάτησαν το λαό.

Αυτό είναι «το πασπαρτού» για τους βουλευτές όλων των αστικών κομμάτων να μπαινοβγαίνουν σε κοινοβουλευτικές ομάδες, πάνω στην κινούμενη άμμο του πολιτικού συστήματος, που η αναμόρφωσή του εντάθηκε τα τελευταία χρόνια με στόχο ένα νέο «διπολισμό».

Η κριτική που ασκεί η ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ για τις μεθοδεύσεις και τα «μαγειρέματα» στη Βουλή, προκειμένου να διατηρήσει μια πλειοψηφία ικανή να ψηφίζει αντιλαικά νομοσχέδια, δεν αφορά στην πολιτική του αλλά στην «ανησυχία» της για την απαξίωση γενικά του αστικού πολιτικού συστήματος και κυρίως στην αγωνία της να γίνει αυτή κυβέρνηση μια ώρα αρχύτερα, καθώς δεσμεύεται να διεκπεραιώσει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα το ίδιο αντιλαικό έργο.
Ο λαός δεν ξεχνά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς συνεχίζει το έργο των προηγούμενων και στο περιεχόμενο και στις διαδικασίες.

Άλλωστε  αυτοί που διαμαρτύρονται για τους «θεσμούς» και τη λειτουργία τους, είναι οι ίδιοι που ψήφιζαν νομοσχέδια “fast track”,πέρναγαν αντιδραστικές αλλαγές με τροπολογίες της τελευταίας ώρας, ψήφιζαν μνημόνια μέχρι και Δεκαπενταύγουστο, για να αποφύγουν λαικές αντιδράσεις κ.α. Ακριβώς τις ίδιες πρακτικές ακολούθησε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και σε τοπικό επίπεδο.
Βλέπουμε  μετακινήσεις υποψηφίων Δημάρχων, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων από τον ένα χώρο στον άλλο χωρίς καμία ντροπή και όλοι τους να  κρύβουν το παρελθόν τους και να παρουσιάζονται στο λαό ,στους ψηφοφόρους,  ως ανεξάρτητοι λες και βγήκαν από παρθενογένεση. Είναι βέβαιο ότι τα μάτια μας  θα δουν πολλά ακόμη μέχρι την ημέρα των εκλογών . Αυτό που πρέπει ωστόσο να κρατήσουμε  είναι ότι αυτή η κατάσταση ,η αγανάκτηση και η αηδία  που προκαλεί, πρέπει να αποτελέσει πρόσθετο κριτήριο ψήφου για τον κόσμο στις επερχόμενες εκλογές.

Η ψήφος στο ΚΚΕ, ανεξάρτητα αν πρόκειται για τους συνδυασμούς του  στο Δήμο, την Περιφέρεια, τη βουλή η την Ευρωβουλή είναι εγγύηση ότι είναι ψήφος σε θέσεις και αρχές, σε ανθρώπους, ταγμένους στην υπόθεση που παλεύουν, δοκιμασμένους στους λαικούς αγώνες .
Απόδειξη είναι η στάση των εκλεγμένων του ΚΚΕ, στα Δημοτικά και στα Περιφερειακά Συμβούλια, στη Βουλή ,στο ευρωκοινοβούλιο ,όπου πάλεψαν για να αναδείξουν τα λαικά προβλήματα ,να συμβάλλουν στην οργάνωση της πάλης του λαού για να διεκδικήσει ανακούφιση και λύσεις.

Για τους ίδιους λόγους ζητούν ψήφο αλλά και συμπόρευση και σε αυτές τις εκλογές, ρίχνοντας μάλιστα το σύνθημα , κάνε τη διαφορά , ενίσχυσε το ΚΚΕ παντού

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΓΑΛΑΣ
Περιφερειακός σύμβουλος
Λαικής  Συσπείρωσης  Νοτ.Αιγαίου