Επιτέλους η Δημοτική Αρχή αντέδρασε έστω και κατ’ αυτόν τον τρόπο. Πέρασε από το στάδιο της απαξίωσης του αιτήματος μας για συνεδριάσεις στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τη λήψη των ενδεικνυόμενων μέτρων, στην απάντηση μέσω του δελτίου τύπου της 29ης Σεπτεμβρίου. Στόχος της απάντησης η παραπλάνηση των Δημοτών με την προσφιλή πρακτική της χρησιμοποίησης των ψευδών επιχειρημάτων που δεν απαντούν στην άρνηση να αποδεχθεί το αίτημα μας.
Η Οικονομική Επιτροπή είναι συλλογικό όργανο όπως και το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι συχνές συνεδριάσεις της ουδέποτε έγιναν με τηλεδιάσκεψη παρά το γεγονός ότι συνεδριάζει σε ένα γραφείο λιγότερο από 10τ.μ. και σε αυτό παρευρίσκονται οκτώ άνθρωποι (επτά μέλη και η γραμματεύς). Άραγε οι συνεδριάσεις αυτές διέπονται από άλλη διάταξη νόμου; Ασφαλώς όχι.
Διατείνεται η Δημοτική Αρχή ότι η στάση της αποχής μας από τις συνεδριάσεις, η οποία επιλέχθηκε για να αντιδράσουμε στη φυγή της Δημοτικής Αρχής από τη ζωντάνια των δια ζώσης συνεδριάσεων, που υπηρετούν καλύτερα την ουσία του διαλόγου, υπονομεύουν το έργο της. Είναι ψέμα! Διότι για να υπονομευτεί το έργο της, πρέπει να υπάρχει αδυναμία λήψης αποφάσεων και άρα καθυστέρηση. Η σύμπραξη των τριών ψηφοδελτίων της δίνει άνετη πλειοψηφία και οι αποφάσεις λαμβάνονται.
Επικαλείται ότι η ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων περιλαμβάνει σημαντικά θέματα. Σας διαβεβαιώνουμε ότι τα πλείστα εξ’ αυτών είναι διαδικαστικού χαρακτήρα καθώς ακόμα δεν αποφάσισε να προετοιμάσει έργο. Παραλαμβάνει έργα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.
Κατηγορεί ότι πήραμε μέρος μόνο στο θέμα συγκρότησης του Δημοτικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΘ. Η αντιπολίτευση έχει το ρόλο του ελέγχου του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του. Χωρίς την παρουσία της στα όργανα λήψης αποφάσεων ο έλεγχος γίνεται δυσχερής. Η θέση που δεν δίδεται, άραγε αφορά την αγάπη της αντιπολίτευσης για την καρέκλα ή την επιθυμία αποφυγής του ελέγχου;
Η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να δομήσει τα επιχειρήματα της για την αποτυχία της.