Από….αϋπνίες φαίνεται να υποφέρει αυτές τις μέρες γάιδαρος ο οποίος, κατά τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες έχει τη συνήθεια να βολτάρει σχεδόν αμέριμνος, στη μέση του οδοστρώματος του Περιφερειακού δρόμου της Παροικίας!

Το συμπαθητικό κατά τα άλλα πασίγνωστο για τη στωικότητά του τετράποδο – «περιπατητής», βγαίνει «παγανιά» αργά, τις σκοτεινές ώρες κοινής ησυχίας δίνοντας έτσι αναπάντεχο «ραντεβού» με διερχόμενα οχήματα σε έναν δρόμο υψηλής κυκλοφορίας και ταχύτητας!

Τον «τσακώσαμε» μετά τη μια περίπου τα ξημερώματα, να διασχίζει κάθετα το δρόμο, δεν φαίνεται όμως να πτοήθηκε σοβαρά από την κίνηση του αυτοκινήτου! Ωστόσο…άλλαξε αμέσως κατεύθυνση μόλις αντιλήφθηκε ότι παραλίγο να «συγκρουστεί» και συνέχισε σχεδόν αδιάφορα να περπατά αγέρωχος κατά μήκος, αυτή τη φορά, του Περιφερειακού!

Πέραν του ευτράπελου του πράγματος, ο εν λόγω «ξενύχτης» γάιδαρος, δεν είναι ο μόνος που κινδυνεύει από τον βραδινό περίπατό του καταμεσής του Περιφερειακού.

Καθώς ο δρόμος αυτός, είναι ο κεντρικότερος της Παροικίας, με μεγάλη κίνηση όπου τα οχήματα αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες, μεγάλος κίνδυνος ελλοχεύει και για τους οδηγούς και επιβαίνοντες των οχημάτων, σε περίπτωση που έρθουν ξαφνικά αντιμέτωποι με το παροιμιώδες για την ηρεμία του τετράποδο που κατά το συνήθειό του κόβει βόλτες εκεί!

Δεν γνωρίζουμε πως βρέθηκε στο πολυσύχναστο σημείο, ή αν έχασε τον προσανατολισμό του, γεγονός είναι πάντως πως από θαύμα δεν σημειώθηκε ατύχημα, τη στιγμή μάλιστα που κατά την πασχαλινή τρέχουσα περίοδο, ο Περιφερειακός της Παροικίας σφύζει από νυχτερινή κίνηση τις ώρες που ο…ξάγρυπνος γάιδαρος συνηθίζει να βγαίνει σεργιάνι…

πηγή: parianostypos.gr