Η ηπειρωτική Πορτογαλία είναι πολύ πιθανό να τεθεί σε καθεστώς καραντίνας 14 ημερών για τους Βρετανούς τουρίστες στην αναθεωρημένη λίστα, που θα ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση.

Η αναθεώρηση της λίστας γίνεται πλέον με βάση το “βελτιωμένα δεδομένα”, που επεξεργάζεται το Ενιαίο Κέντρο Βιοασφάλειας και η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας Αγγλίας και υποδεικνύουν ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στο Ηνωμένο Βασίλειο από συγκεκριμένες περιοχές μιας χώρας.

Με αυτόν τον τρόπο εκδόθηκε και η οδηγία για τα 7 ελληνικά νησιά.

Η Πορτογαλία σημείωσε απότομη άνοδο στα νέα κρούσματα Covid-19 τις τελευταίες ημέρες και ο αριθμός τους ανά 100.000 κατοίκους ανέρχεται τώρα σε 25,8 – πολύ πάνω από το «ασφαλές» όριο  των 20, που έχει θέσει η βρετανική κυβέρνηση.

Υπό εξέταση στην αναθεωρημένη λίστα που θα ανακοινωθεί βρίσκονται επίσης η Ιταλία και η Δανία.

Η Σκωτία και η Ουαλία έχουν ήδη τοποθετήσει την Πορτογαλία σε καραντίνα, με την Ουαλία να διατηρεί χωρίς περιοιρμσούς τα ταξίδια στη Μαδέρα και τις Αζόρες.

Μαζικά τεστ μέχρι την άνοιξη

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να επαναφέρει τα ασφαλή αεροπορικά ταξίδια, με την διεξαγωγή μαζικών τεστ  Covid-19 μέχρι την επόμενη άνοιξη.

Τόνισε την «κολοσσιαία σημασία» της αεροπορικής βιομηχανίας για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, γι αυτό και η κυβέρνηση θα εξετάσει όλους τους τρόπους που προσφέρει η τεχνολογία για εκατομμυρια τεστ αποτελεσματικά τεστ, ώστε ο καθένας να ταξιδεύει με τον τρόπο που θέλει.

Πηγή: https://www.tornosnews.gr