Φωτογραφία του Χαράλαμπος Κόκκινος.

Η επαναλειτουργία του ναυπηγείου Νεωρίου της Σύρου εξασφαλίζει θέσεις εργασίας και την κοινωνική συνοχή στο νησί
Τοποθέτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το Νεώριο Σύρου και Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου με το δήμαρχο της Σύρου και Αντιπρόεδρο της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιο Μαραγκό
Το ζήτημα της επαναλειτουργίας του Ναυπηγείου του Νεωρίου της Σύρου αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης κατά τη συνάντηση εργασίας που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με τον Αντιπρόεδρο της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, Πρόεδρο του Παραρτήματος Κυκλάδων και δήμαρχο Σύρου κ. Γεώργιο Μαραγκό. Είχε προηγηθεί συνάντηση του δημάρχου Σύρου με τον επικεφαλής της νέας διοίκησης του Νεωρίου, την ώρα που συζητιόταν το θέμα της επαναλειτουργίας του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.
Ο κ. Χ. Κόκκινος πραγματοποίησε τη θεσμική επαφή με το δήμαρχο του νησιού, ενημερώθηκε άμεσα για τις εξελίξεις και επισήμανε:

 

τη θετική εξέλιξη της πρόσφατης εισόδου για επισκευή πλοίου στο ναυπηγείο του Νεωρίου, μετά από παύση εργασιών μεγάλου χρονικού διαστήματος,
την προσπάθεια που καταβάλλεται από τη νέα διοίκησή του της Εταιρίας ONEX με επικεφαλής τον κ. Π. Ξενοκώστα και τις διεργασίες που πραγματοποιούνται για αναδιοργάνωση του Νεωρίου, Î¦Ï‰Ï„ογραφία του Χαράλαμπος Κόκκινος.τη στήριξη που οφείλει να δώσει η Αυτοδιοίκηση και η κοινωνία της Σύρου στη νέα προσπάθεια επαναλειτουργίας του Νεωρίου και θύμησε τις αποτελεσματικές ενέργειες που πραγματοποίησε ο ίδιος το 2004 – 2009 από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Π.Ν.Αι., προκειμένου να παραμείνει βιώσιμη η λειτουργία του ναυπηγείου της Σύρου.

Το ναυπηγείο του Νεώριου της Σύρου είναι το μοναδικό ναυπηγείο που λειτουργεί σε επαρχιακή και νησιωτική περιοχή στη χώρα μας και αποτελεί τη βαρύτερη βιομηχανία του νοτίου Αιγαίου, αφού απασχολεί 400 – 500 εργαζόμενους. Η επαναλειτουργία του εξασφαλίζει θέσεις εργασίας και την κοινωνική συνοχή στο νησί της Σύρου.
Το παραπάνω θέμα απασχόλησε και την 3η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου (2.4.2018, Σύρος), όπου και εκεί τοποθετήθηκε ο κ. Χ. Κόκκινος για το θετικό γεγονός της επαναλειτουργίας του ναυπηγείου.

https://docs.google.com/…/1uCowMLlhXgF74WPYWa0eHSKvhP…/edit…