Την υποψηφιότητα της Μαρίας Αγγέλου, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.

Η Μαρία Αγγέλου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής και υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ, στην δήλωσή της με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο, αναφέρει τα εξής:

“Από την πρώτη φορά της συμμέτοχης μου στα κοινά, ο στόχος μου ήταν ένας και μοναδικός. Η προαγωγή, η εξέλιξη, η προστασία των νησιών μας. Αυτός παραμένει και σήμερα η κινητήριος δύναμη και ο προορισμός μου. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο όλη μου η προσοχή ήταν επικεντρωμένη πάντα στους τομείς του τουρισμού, της νησιωτικής πολιτικής και αργότερα της γεωπολιτικής.

Την τελευταία δεκαετία την απώλεια την βιώσαμε έντονα στα νησιά μας. Παρότι έγιναν κάποιες αξιόλογες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια, η εξισορρόπηση απέχει μακράν και η ανάγκη συμπόρευσης των Δωδεκανησίων κρίνεται πιο επιτακτική από ποτέ προκειμένου να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει.

Το όραμα μου για την Πολυνησία του Αιγαίου με νησιά αυτάρκη, σε κάθε δυνατό επίπεδο, ασφαλή και σύγχρονα, αναζητά τρόπους υλοποίησης εδώ και καιρό.

Την δυνατότητα το όραμα μου να πάρει σάρκα και οστά την είδα στο έργο του Γιώργου Χατζημάρκου. Ισχυρή προσωπικότητα με πλούσιο έργο στη θητεία του αποδεικνύει ότι εργάζεται με στρατηγική και όραμα. Ο καλύτερος περιφερειάρχης, στην Ελλάδα.

Ανήκουμε σε άλλους πολίτικους χώρους. Όμως η τοπική αυτοδιοίκηση δεν χρωματίζεται, δεν περιορίζεται, δεν μας θέλει αντιπάλους. Προέχει ο τόπος και δεν περισσεύει κανείς.

Όταν λοιπόν ένας τέτοιος περιφερειάρχης, μια τέτοια ομάδα σε καλεί για συνεργασία, τότε μόνο μια επιλογή υπάρχει. Η αποδοχή.

Παραμένοντας πιστή και έντιμη στο όραμα, που τόσα χρόνια πρεσβεύω, ανακοινώνω την συμπόρευση μου με την παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου, “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” και ζητώ την στήριξη όλων σας, για τα νησιά μας”.

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στη Ρόδο. Μητέρα μου είναι η Άννα – Νόρα Αγγέλου, το γένος Λυκοπάντη, από τη Νίσυρο, πατέρας μου ο Νικήτας Αγγέλου, από τη Σύμη, αδελφή μου η φιλόλογος Καλλιόπη Αγγέλου και σύζυγος της ο Στέργος Κουντούρης τοπογράφος από τα Λάερμα.

Αποφοίτησα από το Βενετόκλειο Λύκειο και συνέχισα τις σπουδές μου ως Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής και αργότερα στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας.

Ήδη από το καλοκαίρι της αποφοίτησης μου το 2008 επέστρεψα στην Ρόδο όπου και ξεκίνησα να εργάζομαι στον φροντιστηριακό κλάδο, στον όμιλο Γραμμάτων Πολιτεία ως φιλόλογος έως και το καλοκαίρι του 2015.

Αμέσως μετά, από  τον Δεκέμβριο του 2015 έως  τον Οκτώβριο του 2016, διετέλεσα σύμβουλος της Υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά, υπεύθυνη σε θέματα εναλλακτικού τουρισμού και μέλος της της κοινής επιτροπής Προσκυνηματικού τουρισμού μεταξύ του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Εκκλησίας της Κρήτης και των Ιέρων Μητροπόλεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Δωδεκάνησο.

Από το 2017 έως και σήμερα δραστηριοποιούμε στον τομέα των τουριστικών επιχειρήσεων στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.

Όσον αφορά την συμμετοχή μου στα κοινά και την κομματική μου δράση:

Συμμετείχα στις βουλευτικές εκλογές ως υποψήφια των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012, όπως και τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο  του 2015, όπως επίσης και στις περιφερειακές εκλογές του 2014.

Από το 2013 μέχρι και σήμερα είμαι εκλεγμένο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ και τον Ιούνιο  του 2013 εκλέχτηκα μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας του κινήματος οπού και παρέμεινα μέχρι το καλοκαίρι του 2015. Διετέλεσα αναπληρώτρια γραμματέας τουρισμού έως το 2016 και Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής των ΑΝΕΛ από το 2016 έως και σήμερα.