Φίλες & Φίλοι

Με αίσθημα ευθύνης και με σεβασμό στην ιστορία αυτού του τόπου και του πολιτικού χώρου, είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω την υποψηφιότητα μου για τις Βουλευτικές εκλογές του 2019.

Έχοντας πλέον ορίσει, στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, στο τέλος του Μάρτη, το πολιτικό ξεκάθαρο στίγμα του χώρου που καλούμαι να εκπροσωπήσω μπορώ να πω με παρρησία ότι, είμαστε έτοιμοι να βάλουμε «ΞΑΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΚΟΠΗ. ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ ΟΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»

Το Στίγμα, τις ιδέες και τις αξίες μας θα προσπαθήσω να κοινωνήσω στους συντοπίτες, συναδέλφους, φίλους Σαντορινιούς, Κυκλαδίτες,

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους & συνοδοιπόρους της δημοκρατικής παράταξης που με την πρόταση και την παρότρυνση τους μου έκαναν την τιμή ζητώντας την υποψηφιότητα μου και που προσπαθούν να εκφράσουν την αγωνία  και την ελπίδα τους με τη δική μου φωνή. Είναι μεγάλη τιμή να προτείνουν εμένα, να συμμετάσχω στην άοκνη προσπάθεια του δημοκρατικού μας χώρου, άνθρωποι με μεγάλη ιστορία – δράση – προσφορά – εμπειρία στον πολιτικό βίο της χώρας. Είναι  η ώρα που η πατρίδα – η Σαντορίνη  και η δημοκρατία έχουν ανάγκη από τον καθένα από εμάς να συμμετάσχει και να συμβάλλει με όποιο τρόπο μπορεί.

Πιστεύω ότι αξίζει στην Σαντορίνη και πρέπει να προσπαθήσει να εκπροσωπηθεί και να συμμετέχει στα κέντρα λήψεως αποφάσεων. Η Σαντορίνη έχει σημαντική προσφορά  στην οικονομία της χώρας και είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της.

Μόνο συμμετέχοντας έχουμε δικαιώματα. Πρέπει να πάψουμε να κρίνουμε, να επικρίνουμε και να κατακρίνουμε όντας ασφαλείς στο σπίτι, στον εργασιακό μας χώρο. Πρέπει να βγούμε έξω να παλέψουμε «σώμα με σώμα», «λόγο με το λόγο» και να αποδείξουμε ότι ήρθε η ώρα του νέου «Κοινωνικού Συμβολαίου από το λαό, με το λαό, για το λαό».

Σε λίγο καιρό κλείνω είκοσι πέντε χρόνια παραμονής μου στο νησί. Αυτός ο τόπος ξεχωρίζει από μόνος του και σε κάνει να αισθάνεσαι και εσύ ξεχωριστός. Αλλά τούτος ο τόπος είναι αυστηρός και έχει πολλές απαιτήσεις από τον κάθε ένα από εμάς γιατί σου δανείζεται για να τον χρησιμοποιήσεις και να προσφέρεις.

Δηλώνω πάλι παρούσα και επαναλαμβάνω, όπως σε προηγούμενη αναμέτρηση που συμμετείχα, ότι κανένας δεν θα ήξερε τις Κυκλάδες εάν κάποιοι πριν από εμάς δεν είχαν ελπίδες, δεν έθεταν στόχους, δεν κοιτούσαν την προοπτική της παρουσίας μας και του πολιτισμού μας, δεν δοκιμαζόντουσαν, δεν οραματιζόντουσαν, δεν χαμογελούσαν, δεν καλωσόριζαν…

Ζητώ τη στήριξη σας, την ψήφο σας, στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν προγραμματιστούν και η μόνη υπόσχεση που μπορώ να δώσω είναι ότι είμαι μία από εσάς που αγωνιά και παλεύει γι’ αυτό τον τόπο, ζώντας σ’ αυτό τον τόπο.

Είναι η ώρα που πρέπει να προσέξουμε όλες τις επιλογές μας , για να έχουμε μέλλον!

Αλεξάνδρα ΔΑΡΖΕΝΤΑ – ΚΟΥΤΡΟΥΛΙΑ
Yποψήφια Βουλευτής Κυκλάδων