Την εκ νέου υποψηφιότητα του Δημήτρη Τσοπανάκη, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές,  στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου,  καλωσορίζει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.

Στην δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο, για δεύτερη θητεία,  στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αναφέρει τα εξής:

“ΝΑΙ, θα είμαι και πάλι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Γιώργο Χατζημάρκο.  Πιστεύω ακράδαντα πως η θητεία της παράταξης μας, ήταν απόλυτα επιτυχής, παρά τις πολλές αντίξοες συνθήκες που μας παρουσιάσθηκαν. Κι μέσα από αυτές ο «καπετάνιος» Γιώργος Χατζημάρκος, μας έδειξε τον δρόμο για την «Ιθάκη».
Με μία κυβέρνηση απέναντι, με μία οικονομική κρίση αναποτελεσματική, με  ελλιπέστατο υπαλληλικό προσωπικό,  με 22 μήνες να μη μπορούμε να δημοπρατήσουμε έργο, με κατάργηση των μειωμένων συντελεστών, με τεράστιο πρόβλημα το προσφυγικό, με σεισμούς και πλημμύρες,  ο «κυβερνήτης» κρατούσε στιβαρά το τιμόνι και υπερπηδούσε τα κύματα οδηγώντας το σκάφος σε απάνεμα νερά. Δουλέψαμε όλοι με υπερβάλλοντα ζήλο και ανατρέψαμε τα δεδομένα.
Βγήκαμε έξω από τα «καλούπια» μας και μπήκαμε μπροστάρηδες στο να δώσουμε λύσεις σε θέματα που δεν ήταν της αρμοδιότητας μας.
Περάσαμε πρώτοι στον τουρισμό, δώσαμε λύσεις στην Υγεία αγοράζοντας ασθενοφόρα, εξοπλίζοντας τα Κέντρα Υγείας και πριμοδοτώντας  τους ιατρούς που στελέχωσαν ιατρεία μικρών νησιών και χωριών.  Ασφαλίσαμε τα νησιά με την αγορά πυροσβεστικών οχημάτων και αυτοκινήτων για την αστυνομία.
Σε συνεργασία με υπουργεία και δήμους προχωρήσαμε σε έργα ζωτικής σημασίας, όπως  κατασκευές νέων σχολικών κτιρίων, αλλά και όλες τις συντηρήσεις και τους εξοπλισμούς των σχολείων. Παντού βάλαμε το χεράκι μας.
Στον πολιτισμό με εκατοντάδες εκδηλώσεις, στον αθλητισμό με απεριόριστες συντηρήσεις και κατασκευές εγκαταστάσεων, με παγκόσμιες διοργανώσεις αγώνων, στον πρωτογενή τομέα πετύχαμε αναγνωρίσεις και πιστοποιήσεις προϊόντων, συμμετοχές σε εκθέσεις, με αποκορύφωμα να κερδίσουμε τον τίτλο της γαστρονομικής περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019.
Είμαστε η δεύτερη Περιφέρεια σε απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων, και πετύχαμε με πολύ κόπο την ανατροπή του στόχου 1, κάτι που σημαίνει πως η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση θα διπλασιασθεί σχεδόν. Το Νότιο Αιγαίο είχε χάσει δισεκατομμύρια.
Τώρα θα έχει την δυνατότητα να φτιάξει όλες τις υποδομές που έχουν ανάγκη τα νησιά μας και θα έπρεπε να τις είχαν πολλά χρόνια πριν…  Έχει νησιά που δεν έχουν αποχετευτικό και χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων. Ήδη έχουν μπει στη διαδικασία επίλυσης των προβλημάτων αυτών.
Έχουμε κι άλλα να κάνουμε. Δεν σταματάμε πουθενά. Έχουμε ενθουσιασμό, προγραμματίζουμε, μελετούμε και προχωράμε. Κι αυτή την συνέχεια που θα γράψει ιστορία για το Νότιο Αιγαίο δεν θέλω να την χάσω. Νιώθω τόσο όμορφα που συμμετέχω στην επίλυση προβλημάτων των νησιών μας και θέλω να συνεχίσω να προσφέρω με την γνώση και εμπειρία μου.
Ο Γιώργος Χατζημάρκος έχει το χάρισμα  του ηγέτη που οδηγεί με ψυχραιμία και σύνεση χωρίς να οδηγείται από τις περιστασιακές θυμικές αντιδράσεις.  Γι αυτό, ΝΑΙ θα είμαι και πάλι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Γιώργο Χατζημάρκο και την παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο».
Δημήτρης Τσοπανάκης
Περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

Βιογραφικό
Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1956.  Αποφοίτησα από το Βενετόκλειο εξατάξιο Γυμνάσιο το 1974 και φοίτησα στη Σχολή Δημοσιογραφίας Βαρώτση στη Θεσσαλονίκη την διετία 1974-76.
Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία (1976-1979) στην Αεροπορία και μπήκα στον στίβο της ζωής αναλαμβάνοντας τις επιχειρήσεις του πατέρα μου.
Δηλαδή, εργάσθηκα σχεδόν σε όλες τις θέσεις των εφημερίδων «Η ΡΟΔΙΑΚΗ» (ημερήσια) και  «ΓΝΩΜΗ» (εβδομαδιαία), καθώς και με το εμπόριο (κατάστημα Νεωτερισμών).
Παράλληλα ασχολήθηκα με τον αθλητισμό και διετέλεσα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΑΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ επί πολλά χρόνια.
Διετέλεσα μέλος του δ.σ. της Ένωσης Επαρχιακών Εφημερίδων Ελλάδος και της Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, καθώς επίσης και πρόεδρος των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου.
Εκλέχθηκα νομαρχιακός σύμβουλος το 1974, και περιφερειακός σύμβουλος το 2014.
Είμαι παντρεμένος με την Ελευθερία το γένος Χαζηπέτρου κι έχω τέσσερα παιδιά.