Την υποψηφιότητα του Γιάννη Καραμαρίτη, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.

Ο Γιάννης Καταμαρίτης, ο οποίος για πρώτη φορά παίρνει μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές,  στη δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του, να συμπορευτεί με την παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου,  αναφέρει τα εξής:

“Η συμμετοχή μου  στις περιφερειακές εκλογές είναι μια συνειδητή πολιτική απόφαση. Με όραμα για τα νησιά μας και διάθεση για νέες πρακτικές, ήρθε η ώρα να διεκδικήσω την στήριξη των συμπολιτών μου. Θεωρώ ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και γι’ αυτό δηλώνω έτοιμος να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου η ανάπτυξη να γίνει πράξη . Έμπνευση για μένα είναι η τόλμη, η αποφασιστικότητα και η αεικινησία. Γι’ αυτό το λόγο αποφάσισα να συμπορευτώ με την παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου. Να ακολουθήσω έναν άνθρωπο που στοχεύει , δουλεύει και επιτυγχάνει για το παρόν και το μέλλον των νησιών μας”.

Βιογραφικό

Ο Γιάννης Καραμαρίτης γεννήθηκε στη Ρόδο στις 26 Ιουλίου του 1983, με καταγωγή από την Λάρδο.

Είναι γιος του Βασίλη και της Σταματίας Καραμαρίτη, το γένος Κωνσταντινίδη.

Είναι παντρεμένος με την Βαλασία Μαρκουλή, οικονομολόγο, και έχει ένα γιο 2 ετών, τον Βασίλη.

Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει εργαστεί ως καθηγητής μαθηματικών από το έτος 2009 έως το 2014. Τον Μάιο του
2010 ιδρύει εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των πετρελαιοειδών με έδρα τη Ρόδο, την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Συμμετέχει για πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Διετέλεσε:
-Πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου
Πατρών(2004-2006)
-Υπεύθυνος ΔΑΚ-ΝΔΦΚ Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Πατρών(2004-2005)
-Υπεύθυνος ΔΑΚ-ΝΔΦΚ Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών(2005-2006)
-Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ελλάδος(2006-2007)
-Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Δωδεκανήσου(2010-2016)