Άρωμα γυναίκας στο υπουργείο Τουρισμού, όπου τα ηνία αναλαμβάνει η Όλγα Κεφαλογιάννη με υφυπουργό την Έλενα Ράπτη, ένα «δίδυμο» που θα κληθεί να χειριστεί μία σεζόν ιδιαίτερων απαιτήσεων, όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων η φετινή.

Η κ. Κεφαλογιάννη, η οποία είχε διατελέσει υπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση Σαμαρά έως τις αρχές του 2015, επιστρέφει τώρα στην ηγεσία του υπουργείου σε αυτή τη συγκυρία όπου ο ελληνικός τουρισμός έχει να αντιμετωπίσει την πρόκληση του πληθωρισμού, της ακρίβειας και των πιέσεων στα εισοδήματα των Ευρωπαίων, που αποτελούν ως γνωστόν και τη βασική «δεξαμενή» εισερχόμενου τουρισμού για τη χώρα μας.

Από την πλευρά της, η κ. Ελενα Ράπτη, από τη Θεσσαλονίκη εκλέγεται ανελλιπώς από το 2004 με τη Νέα Δημοκρατία έχοντας διατελέσει, μεταξύ άλλων, μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τα μεγάλα «στοιχήματα» της νέας ηγεσίας

Στα μεγάλα «στοιχήματα» του νέου, γυναικείου διδύμου στην ηγεσία του υπουργείου εντάσσεται το θέμα της επιμήκυνσης της σεζόν όπως και η ανάπτυξη των επιμέρους, θεματικών μορφών τουρισμού με στόχο ακριβώς την διεύρυνση του τουριστικού εισοδήματος σε περισσότερες περιοχές- πέραν των δημοφιλών νησιωτικών περιοχών- ανά την Ελλάδα.

Πολύ κρίσιμο επίσης είναι και το θέμα των υποδομών και της διαχείρισης των προορισμών, κάτι που προτάσσουν από την πλευρά τους και οι εγχώριοι τουριστικοί φορείς.

Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο κινούνται και τα αιτήματα του κλάδου με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων να επιμένει ειδικά στα θέματα στρατηγική, διαχείριση προορισμών, βελτίωση υποδομών, εμπλουτισμού προϊόντων και σύγχρονης προώθησης ώστε ο ελληνικός τουρισμός να διατηρήσει τη δυναμική τους μέσα από την ευρεία συναίνεση και τις συνέργειες μεταξύ κυβέρνησης, ιδιωτών και τοπικής αυτοδιοίκησης.