Πολλά ακούστηκαν κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του  Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας, όταν συζητήθηκε εκτάκτως το θέμα των δηλώσεων του νέου Διοικητή του Γ.Ν Σαντορίνης κ. Πανοτόπουλου στην ΕΡΤ.
Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση…
Χαμ λέοντες …..
Κομματικό γραφείο το νοσοκομείο…
Συστήνει το νοσοκομείο Δημοτική Παράταξη….
Υβρίζεται ο Δήμος στα χωριά από τον Διοικητή του Νοσοκομείου..
Δούρειος ίππος στο Νοσοκομείο….
Και πολλά άλλα……
Από τις παραπάνω φράσεις κρατάμε την πρώτη, περί εμπόλεμης κατάστασης Αυτοδιοίκησης και Νοσοκομείου και πραγματικά αναρωτιέται ο κάθε καλόπιστος Θηραίος πολίτης:
– Τι έχουν να χωρίσουν Αυτοδιοίκηση και Νοσοκομείο και περιήλθαν σε εμπόλεμη κατάσταση ;
– Που θα πάει για να γίνει καλά ένας Δημοτικός Σύμβουλος, και από πού θα ζητήσει στήριξη το ΔΣ του Νοσοκομείου αν ω μη γένοιτο φανερωθεί καμιά νταλίκα πάλι να φορτώσει τα μηχανήματα;;
– ποιος θα ναι τελικά ο χαμένος από αυτόν τον πόλεμο;;
– Ο διοικητής του Νοσοκομείου; Ο Δήμαρχος; Οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων; Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι;
Η απάντηση είναι μία :χαμένος θα είναι  ο απλός Θηραίος πολίτης που θέλει και το νοσοκομείο του να λειτουργεί όσο πιο οργανωμένα γίνεται, αλλά και την Αυτοδιοίκηση να λύνει τα προβλήματα της καθημερινότητάς του.
Ο πολίτης που υποχρεώνεται να πληρώνει φόρους αν είναι ελεύθερος επαγγελματίας που φτάνουν μαζί με τις εισφορές στο 70% .
Ο πολίτης που δεν έχει καλούς δρόμους, καλή Αστυνόμευση, λιμάνι, αεροδρόμιο, μαρίνα.
Ο Πολίτης που υποχρεώνεται να πληρώνει πανάκριβα νερό και Δημοτικά τέλη.
Ο πολίτης που υποτίθεται πως θα γύριζαν σε αυτόν αυτά που πληρώνει αφ’ ενός στο κράτος και αφ’ ετέρου στην Αυτοδιοίκηση ( τα λεγόμενα ανταποδοτικά τέλη) και που βλέπει να μην επιστρέφεται πίσω σχεδόν τίποτα.
Ο Πολίτης που ακούει μεγαλόστομες υποσχέσεις αλλά δεν βλέπει ποτέ να υλοποιούνται.
Αυτός θα πληρώσει την εμπόλεμη κατάσταση , την αντιπαράθεση.
Ζητείται λοιπόν ειρηνοποιός με λογική.
Αυτός θα πει στον μεν Διοικητή του Νοσοκομείου:
– να εργαστείς να γίνει καλύτερο το νοσοκομείο και να παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υγεία στους πολίτες που πληρώνουν απίστευτες εισφορές στα ασφαλιστικά τους ταμεία.
και στους τοπικούς άρχοντες:
– Λύστε τα προβλήματά μας και ασχοληθείτε σοβαρά με την καθημερινότητα των πολιτών, έχετε προϋπολογισμό 18 εκ ευρώ και αρκετά χρήματα στις τράπεζες , μπορείτε.