Κύριε διευθυντά.
Με αφορμή τα όσα πολλοί καταμαρτυρούν στους απλούς Σαντορινιούς σχετικά με την άρνησή τους να ενοικιάσουν τα σπίτια τους με το μήνα σε ιδιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους έχω να σημειώσω τα παρακάτω:
Έτυχε ο πατέρας μου να μου αφήσει ένα μικρό σπιτάκι κληρονομιά.
Μαζί με το φτωχό μεροκάματο που παίρνω φρόντιζα πάντα να το ενοικιάζω με το μήνα προκειμένου να συντηρώ την οικογένειά μου.
Ήρθε όμως η κρίση, ο Ένφια, η υψηλή φορολογία, οι προκαταβολές και ότι μπορεί να φανταστεί κάποιος ότι πληρώνουμε με αποτέλεσμα στη τσέπη μας μέχρι πρόσφατα να μπαίνει με το ζόρι το 30% του ενοικίου, χωρίς να υπολογίζει κάποιος τις φθορές που αφήνουν φεύγοντας οι «πολιτισμένοι» νοικάρηδες.
Έτσι αποφάσισα κι εγώ να πάρω ένα μικρό δάνειο και να το μετατρέψω σε τουριστική κατοικία και να το νοικιάζω 3 μήνες το χρόνο με τη μέρα.
Ούτε μπαζα στη καλντέρα έριξα, ούτε μπετά, ούτε το περιβάλλον αλλοίωσα, όπως κάνουν εκείνοι που σήμερα λένε να καταργηθεί η ενοικίαση των σπιτιών μας με τη μέρα για να βρίσκουν σπίτια οι υπάλληλοί τους.
Γεύθηκα ένα χρόνο κι εγώ τους καρπούς του τουρισμού, μη φανταστείτε τίποτα τρελά λεφτά, απλά ένα καλό μεροκάματο.
Φροντίζω όσοι έρχονται στο σπίτι να βρίσκουν ένα ποτήρι κρασί στο τραπέζι με Σαντορινξιά φυστίκια, τους βάζω στο ψυγείο παραδοσιακά προϊόντα, είμαι με το χαμόγελο στα χείλη όταν φεύγουν κι όταν έρχονται.
Αποτέλεσμα το σπιτάκι μου ναχει γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο και να το προτιμούν οι τουρίστες που έρχονται και να φεύγουν πάντα ευχαριστημένοι.
Ακούω που βρίζουν λοιπόν όσους έκαναν το ίδιο με μένα , ποιοι;
Αυτοί που μπάζωσαν την καλντέρα, οι μεγαλοξενοδόχοι.
Ποιοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι που παίρνουν το διπλό από εμένα μεροκάματο, εφάπαξ, επιδόματα.
Θέλουν λέει να μας κόψουν το δικαίωμα να νοικιάζουμε τα σπίτια μας με τη μέρα για να τα δώσουμε στους υπαλλήλους τους να κοιμούνται, για να βγάζουν οι μεγαλοξενοδόχοι εκκατομμύρια και να τα στέλνουν στο εξωτερικό.
Θέλουν λέει να τα δίνουμε και φτηνά, σχεδόν τσάμπα για να μπορεί ο Πολάκης να γεμίσει γιατρούς το νοσοκομείο μας.
Δηλαδή θα μας τα παίρνει με τους φόρους , θα του τα δώσουμε και τσάμπα.
Τι λογική είναι αυτή, δεν καταλαβαίνω.
Θα μου πείτε τι φταίνε και οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Εγώ τι φταίω που δεν είχα δόντι να διοριστώ όταν τους παίρνανε αράδα , με αποτέλεσμα να βουλιάξουν την Ελλάδα και έζησα μια ζωή στη πείνα και την ανεργία;
Εγώ τι φταίω να με οδηγήσουν πάλι στη πείνα και την εξαθλίωση;